Για Καλλικράτη και απορρίμματα ασχολήθηκε η ΠΕΔ - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Πέμπτη 23 Ιανουαρίου 2014

Για Καλλικράτη και απορρίμματα ασχολήθηκε η ΠΕΔ

Η 1η για το 2014 συνεδρίαση του ΔΣ της ΠΕΔ Πελοποννήσου πραγματοποιήθηκε χθες, Τρίτη 21 Ιανουαρίου, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δήμου Τρίπολης. Κυρίαρχο θέμα υπήρξε εκείνο της αλλαγής των ορίων των Δήμων και τα μέλη του ΔΣ της ΠΕΔ συμφώνησαν ότι για το ενδεχόμενο αυτό πρέπει να υπάρξει μελέτη και συνολική πρόταση για ολόκληρη την επικράτεια, αφού ληφθούν υπόψη η εμπειρία της χωροθέτησης του ν. 3852/2010 και οι αντικειμενικές ανάγκες. Τόνισαν ακόμα ότι οι αποσπασματικές παρεμβάσεις στο ενδεχόμενο της επαναχωροθέτησης πρέπει άμεσα να αποτραπούν.
ΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΠΕΔ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ Λεπτομέρειες για τα θέματα και τις σημαντικότερες αποφάσεις περιλαμβάνονται στο παρατιθέμενο δελτίο Τύπου: "Πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 21 Ιανουαρίου 2014, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δήμου Τρίπολης, η 1η του 2014, συνεδρίαση του Δ.Σ της ΠΕΔ Πελοποννήσου, κατά την οποία συζητήθηκαν από τα μέλη του Διοικητικού Συμβούλιου όλα τα θέματα της ημερήσιας διάταξης και οι σημαντικότερες αποφάσεις που πάρθηκαν ήταν οι παρακάτω: 1. Διαχείριση Απορριμμάτων – Υπάρχουσα κατάσταση & Εξελίξεις Ο Πρόεδρος του ΦΟΔΣΑ Περιφέρειας Πελοποννήσου και Δήμαρχος Τρίπολης κ. Σμυρ-νιώτης Ιωάννης, ενημέρωσε τα μέλη του Δ.Σ. ότι η Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων της Περιφέρειας Πελοποννήσου όσον αφορά στη διαχείριση των απορριμμάτων είναι σε δημόσια διαβούλευση. Επίσης, επεσήμανε ότι το Περιφερειακό Συμβούλιο την Παρασκευή 24 Ιανουαρίου θα γνωμοδότηση για την ΜΠΕ. 2. Κατανομή και διάθεση των κονδυλίων του Τέλους Ανάπτυξης βιομηχανικών περιοχών παραγωγής ηλεκτρικού ρεύματος από λιγνιτικούς σταθμούς (Ε.Α.Π.)
Το Δ.Σ. της ΠΕΔ συμφωνεί και στηρίζει την θέση του Δήμου Μεγαλόπολης, σχετικά με το μείζον θέμα της κατανομής και διάθεσης των κονδυλίων του Τέλους Ανάπτυξης βιομηχανικών περιοχών παραγωγής ηλεκτρικού ρεύματος από λιγνιτικούς σταθμούς. Τονίζει την αναγκαιότητα, το αντισταθμιστικό αυτό τέλος να πηγαίνει στους Δήμους που πλήττονται από την λειτουργία των λιγνιτικών σταθμών και να μην παρεμβαίνει η Περιφέρεια, που στην προσπάθεια της να βρει πόρους, τους υφαρπάζει από τους Δήμους. 3. Διοργάνωση ημερίδας με θέμα «Νέα Προγραμματική Περίοδος – Σύμφωνο Εταιρικής Σχέσης (Σ.Ε.Σ.) 2014-2020» Το Δ.Σ. της ΠΕΔ Πελοποννήσου όρισε τριμελή επιτροπή, η οποία σε συνεργασία με τους υπαλλήλους της ΠΕΔ θα προχωρήσει στην διοργάνωση της ημερίδας με θέμα «Νέα Προ-γραμματική Περίοδος - Σύμφωνο Εταιρικής Σχέσης (Σ.Ε.Σ.) 2014-2020», η οποία θα πραγματοποιηθεί στην πόλη του Άργους. 4. Αλλαγή των ορίων των Δήμων.
Τα μέλη του Δ.Σ. της ΠΕΔ συμφώνησαν ότι για το ενδεχόμενο επαναχωροθέτησης των Δή-μων πρέπει να υπάρξει μελέτη και συνολική πρόταση για ολόκληρη την επικράτεια, αφού ληφθούν υπόψη η εμπειρία της χωροθέτησης του ν. 3852/2010 και οι αντικειμενικές ανάγκες. Τόνισαν ακόμα ότι οι αποσπασματικές παρεμβάσεις στο ενδεχόμενο της επαναχωροθέτησης πρέπει άμεσα να αποτραπούν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages