Η κατάργηση του πανηγυριού και η βροχή επηρεάζουν αρνητικά τη γιορτή της Υπαπαντής - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Πέμπτη 30 Ιανουαρίου 2014

Η κατάργηση του πανηγυριού και η βροχή επηρεάζουν αρνητικά τη γιορτή της Υπαπαντής

Με μειωμένη επισκεψιμότητα αναμένεται ότι θα εορταστεί την Κυριακή η Παναγία Υπαπαντή στην Καλαμάτα, επειδή αφενός ο καιρός αναμένεται βροχερός και αφετέρου έχει καταργηθεί το πανηγύρι. Είναι χαρακτηριστικό ότι απέβη άγονος και ο σημερινός, δεύτερος, διαγωνισμός, για τη λειτουργία λούνα παρκ, καρουζέλ και τουριστικού τρένου… Από την πλευρά της Μητρόπολης πάντως γίνονται προετοιμασίες για έναν πολύ λαμπρό εορτασμό. Είναι χαρακτηριστικό ότι έχουν προσκληθεί εννέα Μητροπολίτες και Επίσκοποι. Πρόκειται για τους: Δημητριάδος Ιγνάτιο, Νέας Σμύρνης Συμεών, Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου Ευγένιο (της Εκκλησίας της Κρήτης), Αιτωλίας και Ακαρνανίας Κοσμά, Ιλίου Αθηναγόρα, Ζακύνθου Διονύσιο, Χίου Μάρκο, Νικοπόλεως και Πρεβέζης Χρυσόστομο, καθώς και Μαρωνείας και Κομοτηνής Παντελεήμων.
Προετοιμασίες όμως γίνονται και από το Δήμο και όπως σημειώνεται σε σχετικό δελτίο Τύπου, «σήμερα πραγματοποιήθηκε σύσκεψη, παρουσία καταστηματαρχών του Ιστορικού Κέντρου και με εμπλοκή όλων των αρμοδίων υπηρεσιακών παραγόντων, με αντικείμενο το συντονισμό και την καλύτερη δυνατή οργάνωση όσον αφορά στον εορτασμό της Υπαπαντής σε θέματα κυκλοφορίας, χωροθέτησης των θέσεων χειροτεχνών κ.ά. Ο καιρός, όμως, προβλέπεται βροχερός, με αποτέλεσμα να επηρεάσει αρνητικά τη λειτουργία της πόλης και, ενδεχομένως, τη λαμπρότητα του εορτασμού».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages