Ισχυρή σεισμική δόνηση παρακολουθούν σεισμολόγοι στην Δυτ. Ελλάδα - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Κυριακή 26 Ιανουαρίου 2014

Ισχυρή σεισμική δόνηση παρακολουθούν σεισμολόγοι στην Δυτ. Ελλάδα

Το επίκεντρο του σεισμού εντοπίζεται 7 χιλιόμετρα δυτικά του Αργοστολίου - Συνεχείς μετασεισμοί - Εκκενώνονται κατοικίες - Πληροφορίες για μεγάλες ζημιές - Χωρίς ρεύμα μεγάλο μέρος του νησιού Σεισμός γίγας μεγέθους 6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ ταρακούνησε την Κεφαλονιά, προκαλώντας αναστάτωση στους κατοίκους του νησιού. Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία από το Ευρωμεσογειακό σεισμολογικό κέντρο, η σεισμική δόνηση σημειώθηκε τέσσερα λεπτά πριν τις 4 το μεσημέρι της Κυριακής. Το επίκεντρο του σεισμού εντοπίζεται στην περιοχή 7 χιλιόμετρα δυτικά του Αργοστολίου και 2 χιλιόμετρα δυτικά του Ληξουρίου. Η αρχική εκτίμηση ήταν ότι το μέγεθος του σεισμού ήταν 5,7 Ρίχτερ που αναπροσαρμόστηκε στα 5,9 Ρίχτερ.
Πλέον το Ευρωμεσογειακό κέντρο προσδιορίζει το μέγεθος του σεισμού στα 6 Ρίχτερ. Σύμφωνα με το σεισμολογικό εργαστήριο του Πανεπιστημίου Πατρών το μέγεθος του σεισμού ήταν 6,3 Ρίχτερ. Ο καθηγητής Άκης Τσελέντης δήλωσε στο protothema.gr ότι μάλλον πρόκειται για τον κύριο σεισμό αλλά προειδοποίησε ότι για πολλά 24ωρα θα εκδηλώνονται ισχυροί μετασεισμοί. Πληροφορίες αναφέρουν ότι η Πυροσβεστική στην Κεφαλονιά έχει τεθεί σε κατάσταση συναγερμού. Αναφέρονται ρωγμές σε πολλά σπίτια. Πληροφορίες που δεν έχουν επιβεβαιωθεί από επίσημες πηγές αναφέρουν ότι οι κάτοικοι του Αργοστολίου εχουν βγει από τα σπίτια τους και συγκεντρώνονται σε ανοικτούς δημόσιους χώρους, όπως το γήπεδο Αργοστολίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages