Στην Ηλεία οι κλοπές απαξιώνουν τα περιουσιακά στοιχεία του ΟΣΕ - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Κυριακή 26 Ιανουαρίου 2014

Στην Ηλεία οι κλοπές απαξιώνουν τα περιουσιακά στοιχεία του ΟΣΕ

της Μαριάννας Τζάννε
Την αμαρτωλή εργολαβία 994 "Πειραιάς -Τρεις Γέφυρες" σκοπεύει να προκηρύξει τους επόμενους μήνες η ΕΡΓΟΣΕ την ώρα που η Κομισιόν, ζητά να επιστραφούν πίσω τα χρήματα που δόθηκαν για το έργο που πάγωσε στις αρχές του 2011. Η σύμβαση είχε υπογραφεί το 2005 με την μοναδική κοινοπραξία που είχε κατεβάσει προσφορά (AG, Aκτωρ-Τέρνα-Siemens) στο διαγωνισμό και με πολύ χαμηλή έκπτωση. Όμως η απόφαση του ΟΣΕ η σύμβαση διαλύθηκε ενώ απόμεναν 30 εκ. ευρώ για να ολοκληρωθεί.
Το έργο αρχικού προϋπολογισμού 160 εκ. ευρώ χρηματοδοτούνταν από την ΕΕ με 90 εκ. Ευρώ.Μετά από συνεχείς παρατάσεις για να ολοκληρωθεί η ηλεκτροκίνηση μέσα στην Αθήνα, η τελευταία προθεσμία ήταν τα τέλη του 2013. Τώρα οι Βρυξέλλες ζητούν να επιστραφεί ποσό που υπολογίζεται να ξεπεράσει τα 50 εκ. ευρώ, καθώς και την συμμετοχή που δόθηκε από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων. Η νέα εργολαβία υπολογίζεται να είναι στο ύψος των 100 εκ. ευρώ και αποτελεί μία από τις μεγάλες εκκρεμότητες της ΕΡΓΟΣΕ για τα έργα που θα προκηρυχθούν εντός του 2014.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages