Νέο θεσμικό πλαίσιο για την λειτουργία της ΒΙ.ΠΕ. Μελιγαλά ζήτησε ο Αλευράς από τον διευθυντή της ΕΤΒΑ - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Πέμπτη 30 Ιανουαρίου 2014

Νέο θεσμικό πλαίσιο για την λειτουργία της ΒΙ.ΠΕ. Μελιγαλά ζήτησε ο Αλευράς από τον διευθυντή της ΕΤΒΑ

ΣΤΗΝ συνάντησή του με τον γενικό διευθυντή της ΕΤΒΑ- ΒΙ.ΠΕ. ΑΕ, Φίλιππο Κονταξή, με τον οποίο συζήτησε τα προβλήματα της ΒΙ.ΠΕ. Μελιγαλά, αναφέρθηκε στην χθεσινή συνέντευξη τύπου ο αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Παναγιώτης Αλευράς. Κατ’ αρχήν, του ξεκαθάρισε ότι ήταν ατυχής η επιλογή του τόπου εγκατάστασης, καθώς βρίσκεται σε περιοχή που περιτριγυρίζεται από οικισμούς, με ότι αυτό σημαίνει για τις οχλήσεις που προκαλεί. Επειδή η νομοθεσία λειτουργίας των ΒΙ. ΠΕ. είναι του 1965, υπάρχει ανάγκη μια νέας νομοθεσίας για την εγκατάσταση βαριάς βιομηχανίας. Επίσης ζήτησε να γίνει φορέας οργάνωσης, στον οποίο να συμμετέχουν δύο τοπικοί εκπρόσωποι.
Του έθεσε το πρόβλημα να γίνει νέα χωροθέτηση με την τοποθέτηση ομοειδών επιχειρήσεων, γιατί δεν είναι δυνατόν δίπλα σε ένα πυρηνελαιουργείο να λειτουργεί εργοστάσιο ζυμαρικών η φωτοβολταϊκά τα οποία επηρεάζονται αρνητικά. Στην συνέχεια του έθεσε την ανάγκη να γίνουν έργα υποδομής, όπως είναι τα δίκτυα αποχέτευσης και συλλογής ομβρίων, εγκατάστασης ηλεκτροφωτισμού και σύνδεση με τον βιολογικό καθαρισμό Μελιγαλά. Ενώ είχαν εκτεταμένη συζήτηση για τους κινδύνους περιβάλλοντος. Ζήτησε η ΕΤΒΑ να εγκαταστήσει δικά της μηχανήματα ελέγχουν των αερίων ρύπων, καθώς του τόνισε ότι ακόμα και οι υδρατμοί, που θεωρούνται ασφαλείς, δημιουργούν οχλήσεις στους γύρω κατοίκους. Ενώ, έντονη είναι η όχληση από τις οσμές σε διάφορες περιοχές, κατά την φορά των ανέμων.
Τέλος, ανέφερε ότι ο Φίλιππος Κονταξής άκουσε με προσοχή τα όσα εξέθεσε, με αμφιβολό αν θα ικανοποιήσει όλα τα αιτήματα. Από τις ερωτήσεις που του τέθηκαν, οι ειδήσεις είναι δύο. Η πρώτη είναι ότι η Π. Ε. βρίσκεται σε διαδικασία προμήθειας δικών της μηχανημάτων ελέγχου των ρύπων, καθώς το κόστος τους δεν υπερβαίνει τα 15.000 ευρώ. Η δεύτερη είναι ότι σε 6 μετρήσεις οι 5 ήταν καθαρές, ενώ με την τελευταία επιβλήθηκε πρόστιμο σε ένα πυρηνελαιουργείο για παράβαση των περιβαλλοντικών όρων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages