"Τυπική παράλειψη" από Τατούλη για την ακτοπλοία της Καλαμάτας; - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Δευτέρα 27 Ιανουαρίου 2014

"Τυπική παράλειψη" από Τατούλη για την ακτοπλοία της Καλαμάτας;

  • Περιφερειάρχης Πελοποννήσου «Ενίσχυση και όχι κατάργηση της ακτοπλοϊκής σύνδεσης Μονεμβάσιας – Πειραιά – Γυθείου – Κυθήρων – Αντικυθήρων – Κρήτης»

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ

Ενίσχυση και όχι κατάργηση της ακτοπλοϊκής σύνδεσης Μονεμβάσιας – Πειραιά – Γυθείου – Κυθήρων – Αντικυθήρων – Κρήτης ζήτησε στην παρέμβασή του προς τον Υπουργό Ναυτιλίας ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης τονίζοντας ότι η ενδεχόμενη οριστική κατάργησή της «επιτείνει τα προβλήματα ερημοποίησης των ακριτικών περιοχών και αντιβαίνει στο στρατηγικό αναπτυξιακό σχεδιασμό της Περιφέρειας Πελοποννήσου».
Ο κ. Τατούλης πρόσθεσε επίσης ότι η Περιφέρεια Πελοποννήσου έχει προγραμματίσει και δρομολογήσει την υλοποίηση σημαντικών υποδομών, όπως τα λιμάνια Μονεμβάσιας και Γυθείου, με σκοπό την ανάπτυξη της τοπικής οικονομίας και μια ενδεχόμενη κατάργηση της ακτοπλοϊκής σύνδεσης θα οδηγούσε σε αδρανοποίηση και απαξίωσή τους.
Επεσήμανε επίσης στην επιστολή του ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου ότι από την απόφαση του Υπουργού Ναυτιλίας, με ημερομηνία 23 Ιανουαρίου 2014, περί αναπροσαρμογής μισθωμάτων, η μόνη ακτοπλοϊκή σύνδεση που δεν αναφέρεται είναι η συγκεκριμένη.
Έθεσε τέλος ο κ. Τατούλης στη διάθεση του Υπουργείου κάθε δυνατή συνδρομή της Περιφέρειας Πελοποννήσου προκειμένου να σχεδιαστεί η ενίσχυση των ακτοπλοϊκών συνδέσεων της Πελοποννήσου, ούτως ώστε και οι βιοτικές ανάγκες των κατοίκων να καλύπτονται και το τουριστικό προϊόν της περιοχής να μπορέσει να αναπτυχθεί. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages