«Παράγκα» από Κοζομπόλη και Σία» για τις επιδοτήσεις! - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Τρίτη 28 Ιανουαρίου 2014

«Παράγκα» από Κοζομπόλη και Σία» για τις επιδοτήσεις!

ΠΑΡΑΓΚΑ με στόχο τις επιδοτήσεις, τα προγράμματα και την παροχή υπηρεσιών στους παραγωγούς, έστησε ο πρώην πρόεδρος της ΕΑΣ Μεσσηνίας Βασίλης Κοζομπόλης, αφού πρώτα παραιτήθηκε από τη διοίκηση του διαδόχου σχήματος «Ενωση Μεσσηνίας», το οποίο ο ίδιος δημιούργησε αλλά δεν κατάφερε να ελέγξει διοικητικά.
Έτσι ως πρόεδρος του Ελαιοκομικού Αγροτικού Συνεταιρισμού Αβίας προχώρησε μαζί με τον Αγροτικο-Ελαιουργικό Συνεταιρισμό Στέρνας και τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Γαργαλιάνων στην ίδρυση Ανώνυμης Εταιρείας με την επωνυμία «Μεσσηνιακοί Συνεταιρισμοί Ελαιολάδου» και διακριτικό τίτλο ΜΕΣ.ΣΥΝ.ΕΛ. Α.Ε. και στόχους:
1. Ο σκοπός και το αντικείμενο της εταιρείας είναι η σύναψη συμβάσεων παροχής υπηρεσιών δημοσίων ή ιδιωτικών με αντικείμενο την παροχή υπηρεσιών στους Συνεταιρισμένους αγρότες οι οποίοι είναι μέλη των μετόχων της αλλά και σε τρίτους αγρότες με αντικείμενο που άπτεται των αγροτικών και επαγγελματικών αναγκών όπως ενδεικτικά αναφέρουμε την συμμετοχή της εταιρείας στο Ολοκληρωμένο Σύστημα Διαχείρισης Επιδοτήσεων.
2. Η εκπόνηση ερευνών και μελετών για την εξυπηρέτηση των αναγκών τους.
3. Η κατάρτιση συμβάσεων προβολής και προώθησης των προϊόντων παραγωγής των μετόχων της, στην Ελλάδα και το εξωτερικό.
4. Η δραστηριότητα της εταιρείας ως ελαιοκομικού φορέα με ανάληψη και υλοποίηση προγραμμάτων στο πλαίσιο της κείμενης νομοθεσίας για τις ΟΕΦ.
5. Η εκτέλεση Ευρωπαϊκών προγραμμάτων που εξυπηρετούν τους αγρότες.
ΑΜΦΙΣΒΗΤΕΙΤΑΙ
Ωστόσο η απόφαση συμμετοχής του Α.Σ. Γαργαλιάνων στην εταιρεία αμφισβητείται, καθόσον σήμερα συζητείται στο Ειρηνοδικείο Γαργαλιάνων αίτηση ακυρότητας των αποφάσεων των Γενικών Συνελεύσεων του Α.Σ.Γ. από το μέλος Παν. Παγάνη, πρώην μέλος του Δ.Σ. της ΕΑΣ.

Με την αίτηση αμφισβητείται η νομιμότητα συγκρότησης και λήψης απόφασης από τη Γ.Σ. του συνεταιρισμού, στην οποία ήταν παρόντα 17 από τα 580 μέλη του Συνεταιρισμού.
Μάλιστα το Δ.Σ. του Αγροτικού Συνεταιρισμού μπροστά σε αυτή την εξέλιξη και στο ενδεχόμενο ακύρωσης των αποφάσεων της Γ.Σ., οπότε τινάζεται στον αέρα και η Α.Ε. στην οποία συμμετέχει κατά το 1/3, προσκάλεσε νέα Γ.Σ. για τις 2 Φεβρουαρίου προκειμένου (άκουσον-άκουσον) να εγκρίνει την 102/5-1-2014 απόφαση της Γ.Σ., με την οποία, με 10 μέλη υπέρ έναντι 4 κατά, αποφασίστηκε η συμμετοχή στην Α.Ε. ΜΕΣ.ΣΥΝ.ΕΛ.
Στην ίδια συνέλευση φέρνει προς έγκριση και το Καταστατικό της εταιρείας, η οποία έχει ήδη πρόεδρο (Σταύρος Αδαμόπουλος του συνεταιρισμού της Στέρνας) και διευθύνοντα σύμβουλο (Βασίλης Κοζομπόλης του συνεταιρισμού της Αβίας).
ΕΞΟΥΣΙΟΔΟΤΗΣΕΙΣ
Η επίσπευση δημιουργίας της εταιρείας έχει να κάνει με την προσπάθεια να μπουν στο παιχνίδι της ενεργοποίησης των δικαιωμάτων της ενιαίας ενίσχυσης, αφού η προκήρυξη είναι φέτος ανοιχτή σε όλους, αρκεί να πληρούν κάποιες προϋποθέσεις και να διαθέτουν την ανάλογη πιστοποίηση.
Επειδή όμως η ΜΕΣ.ΣΥΝ.ΕΛ., προφανώς δεν πληροί τα κριτήρια και προκειμένου να υπερπηδηθεί το ενδεχόμενο ακυρότητας συγκρότησής της, τόσο ο Βασίλης Κοζομπόλης, όσο και οι πρόεδροι των δύο άλλων συνεταιρισμών της Α.Ε. ζητούν από τους παραγωγούς ΕΞΟΥΣΙΟΔΟΤΗΣΗ ώστε να τους εκπροσωπούν ως φυσικά πρόσωπα(!) στις συναλλαγές με τον ΟΠΕΚΕΠΕ!!!
Στόχος της «παράγκας» Κοζομπόλη και Σία είναι προφανώς, να διεμβολίσουν την «Ενωση Μεσσηνίας», διάδοχο σχήμα της ΕΑΣ Μεσσηνίας, από την ενεργοποίηση των δικαιωμάτων, προσποριζόμενοι την προμήθεια για την ενεργοποίηση, μιας και από φέτος αυτή θα πληρώνεται από τους δικαιούχους δικαιωμάτων ενιαίας ενίσχυσης.
Η κίνηση αυτή των εξουσιοδοτήσεων, αν δεν είναι παράνομη, είναι τουλάχιστον περίεργη και έχει προκαλέσει αναστάτωση στους αγρότες της Μεσσηνίας, οι οποίοι γνωρίζουν τα έργα και τις ημέρες του Β. Κοζομπόλη ως προέδρου της ΕΑΣ, την οποία βούλιαξε οικονομικά με «φέσια» που ξεπερνούν τα 7 εκατ. ευρώ!
Και όλα αυτά τη στιγμή που η ΕΑΣ Μεσσηνίας επί των ημερών του για την πενταετία 2007-2012 είσπραξε μόνο από την ενεργοποίηση των δικαιωμάτων πάνω από 15 εκατ. ευρώ ζεστό χρήμα!!!
Τι έγιναν άραγε τόσα χρήματα και γιατί δεν εξυπηρετούνται οι υποχρεώσεις του συνεταιρισμού; Αμείλικτο ερώτημα χιλιάδων Μεσσηνίων αγροτών από τους οποίους τώρα ο Κοζομπόλης ζητεί «λευκή επιταγή»!
Τώρα, λοιπόν, ο Κοζομπόλης, αφού έκανε τις «δουλειές» του με την ΕΑΣ Μεσσηνίας, υπονομεύει το διάδοχο συνεταιριστικό σχήμα, στο οποίο μέχρι πρότινος ήταν μέλος του Δ.Σ., ενώ εκπροσωπεί από την εποχή της ΕΑΣ τη Μεσσηνία στην ΠΑΣΕΓΕΣ και μάλιστα ως μέλος της διοίκησής της! Από την 'ΦΩΝΗ'

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages