Δυτική Ελλάδα; Ολοκληρώθηκαν οι σεισμικές έρευνες για υδρογονάνθρακες στο Ιόνιο - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Παρασκευή 31 Ιανουαρίου 2014

Δυτική Ελλάδα; Ολοκληρώθηκαν οι σεισμικές έρευνες για υδρογονάνθρακες στο Ιόνιο

Επαληθεύονται οι εκτιμήσεις για κοιτάσματα στην περιοχή Ολοκληρώθηκε σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα η επεξεργασία των δεδομένων που προέκυψαν από τις σεισμικές έρευνες στο θαλάσσιο χώρο της Δ. Ελλάδας και Ν. Κρήτης από τη νορβηγική εταιρεία PGS. Τα αποτελέσματα, όπως ανακοινώθηκε σήμερα, μεταφορτώθηκαν σε βάση δεδομένων που έχει εγκατασταθεί και λειτουργεί για το σκοπό αυτό στο ΥΠΕΚΑ, και θα είναι διαθέσιμα προς τις πετρελαϊκές εταιρείες εντός του Φεβρουαρίου.
Παράλληλα ξεκινά η ενημέρωση της διεθνούς πετρελαϊκής αγοράς ενόψει της προκήρυξης διαγωνισμών για παραχώρηση θαλάσσιων «οικοπέδων» για έρευνες, Η βάση δεδομένων υπό τον τίτλο «Greece MegaProject», όπως επισημαίνει το ΥΠΕΚΑ, πληροί τις πλέον σύγχρονες προδιαγραφές της διεθνούς πετρελαϊκής βιομηχανίας και περιλαμβάνει 12.500 χιλιόμετρα νέων σεισμικών γραμμών, 9.000 χιλιόμετρα επανεπεξεργασμένων υφιστάμενων γραμμών και 9.000 χιλιόμετρα πρόσθετων γραμμών, που έχουν ρυθμιστεί ώστε να συνδυάζονται με τα υπόλοιπα δεδομένα.
Ο υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Γιάννης Μανιάτης δήλωσε σχετικά: «Από την προκαταρτική αξιολόγηση των δεδομένων προκύπτουν ενδιαφέρουσες γεωλογικές δομές που παρουσιάζουν σημαντικές ομοιότητες με ανάλογες δομές σε περιοχές που ήδη παράγουν υδρογονάνθρακες, σε γειτονικές χώρες (ΝΑ Ιταλία και Αλβανία). Η ερμηνεία των δεδομένων που θα ακολουθήσει στους επόμενους μήνες, θα αναδείξει τις πλέον ελκυστικές περιοχές από άποψη πετρελαϊκού δυναμικού. Με πλήρη υπευθυνότητα και σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα, προχωρούμε και σε όλα τα επόμενα βήματα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages