Την Εφορία Καλαμάτας απέκλεισαν συμβολικά οι αγρότες - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Σάββατο 25 Ιανουαρίου 2014

Την Εφορία Καλαμάτας απέκλεισαν συμβολικά οι αγρότες

ΣΕ ΣΥΜΒΟΛΙΚΟ αποκλεισμό της Εφορίας Καλαμάτας προχώρησαν το πρωί αγρότες από διάφορες περιοχές της Μεσσηνίας, που διαμαρτύρονται για την επιβολή τήρησης βιβλίου εσόδων εξόδων και την φορολόγηση από το πρώτο ευρώ. Στην κινητοποίηση συμμετείχε και η Γραμματεία της Επιτροπής Αγώνα Λογιστών Ελεύθερων Επαγγελματιών Μεσσηνίας. Την Κυριακή, στις 7:30 το απόγευμα, στο χωριό Χανδρινού, η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αγροτών θα πραγματοποιήσει νέα ανοιχτή συνέλευση για την κλιμάκωση των κινητοποιήσεων. Σύμφωνα με ανακοίνωση του Αγροτικού Συλλόγου Χανδρινού και της Παναγροτικής Συσπείρωσης, «με την καινούργια χρονιά οι μικρομεσαίοι αγροτοκτηνοτρόφοι έρχονται αντιμέτωποι με τη νέα πιο άγρια ληστρική πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της συγκυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, που στόχο έχουν να τους οδηγήσουν άμεσα και βίαια στη φτώχεια, στην εξαθλίωση και το ξεκλήρισμα.
Μετά τις αυξήσεις στο αγροτικό ρεύμα (με άμεσο στόχο την αύξηση ως και 157%), στο πετρέλαιο, στα μέσα και εφόδια, στις ασφαλιστικές εισφορές σε ΕΛΓΑ και ΟΓΑ, τις μειώσεις στην επιστροφή ΦΠΑ και τον ειδικό φόρο στα καύσιμα, με τα χαράτσια σε αγροτεμάχια, οικόπεδα και σπίτια κ.λπ., έχουμε και την επιβολή κράτησης λογιστικών βιβλίων με φόρο 13% από τα πρώτα ευρώ, που θα συνοδευτεί με το φόρο επιτηδεύματος που είναι περίπου 650 ευρώ. Επίσης με τη νέα ΚΑΠ 2014-2020 θα μειωθούν οι επιδοτήσεις, με συνέπεια την παραπέρα συρρίκνωση του αγροτικού εισοδήματος! Η κυβέρνηση όμως δεν αρκείται στα αλλεπάλληλα χαράτσια αλλά και στις απαράδεκτες ενέργειες, αφού με την επιβολή βιβλίων και την υπογραφή υπεύθυνης δήλωσης από τους αγροτοκτηνοτρόφους, τους ζητάει, για πρώτη φορά, προκλητικά να υπογράψουν και να δεχθούν την άρση του ασύλου του σπιτιού τους για έλεγχο, όποτε θέλουν οι ΔΟΥ και οι ελεγκτικές αρχές, λες και δεν μπορούν να ζητούν να τους πάνε ό,τι χαρτιά χρειάζονται!
Ουσιαστικά αντιμετωπίζουν τους αγρότες ως εν δυνάμει απατεώνες και κλέφτες, αυτοί που φτιάχνουν ληστρικούς νόμους και πολιτικές και αρπάζουν τον κόπο και τον ιδρώτα της αγροτιάς και της εργατιάς, για να αυγαταίνουν τα κέρδη των μονοπωλίων. Ο Αγροτικός Σύλλογος Χανδρινού καταγγέλλει αυτές τις μεθοδεύσεις και αγριότητες της κυβέρνησης και καλεί τους αγροτοκτηνοτρόφους να μην υπογράψουν την άρση ασυλίας του σπιτιού τους, να διαφυλάξουν και να διατηρήσουν τουλάχιστον την οικογενειακή γαλήνη. Ο μαζικός συντονισμένος αγώνας πλέον είναι μονόδρομος!». Πηγή: kalamatajourna

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages