ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΑΙΧΜΗΣ ΓΙΑ ΤΑ ΦΙΛΙΑΤΡΑ 3 ΖΗΤΗΜΑΤΑ - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Δευτέρα 21 Οκτωβρίου 2019

ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΑΙΧΜΗΣ ΓΙΑ ΤΑ ΦΙΛΙΑΤΡΑ 3 ΖΗΤΗΜΑΤΑ

Στα πλαίσια πάντα της προεκλογικής τους δέσμευσης, τα ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΑ ΦΙΛΙΑΤΡΑ θα βρίσκονται σε μια διαρκή επικοινωνία μς τους πολίτες των Φιλιατρών. Με στόχο ένα διαρκή ανοιχτό διάλογο για την ανάδειξη και λύση των προβλημάτων της πόλης μας.
ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΚΟΙΝΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ
1ον) Η μη ύπαρξη Κανονισμού λειτουργίας του Κοινοτικού Συμβουλίου είναι παράγοντας υποβάθμισης του θεσμικού οργάνου (δηλαδή του Κοινοτικού Συμβουλίου) και κατά συνέπεια αρνητικότατος παράγοντας αντιμετώπισης των προβλημάτων που απασχολούν την πόλη.
Τα ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΑ ΦΙΛΙΑΤΡΑ ζήτησαν και στα δυο τακτικά προηγηθέντα συμβούλια κατ΄ επανάληψη, τη δημιουργία Κανονισμού λειτουργίας και δυστυχώς το θέμα αυτό δεν έχει μπει καν σε συζήτηση. Κατάσταση πρωτόγνωρη και ταυτόχρονα ανατρεπτική για τη δημοκρατία.
Συντοπίτισσες/τες, οι άνθρωποι υπηρετούν τους θεσμούς των οποίων η ύπαρξη είναι συνέπεια κοινωνικών αγώνων. Τα ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΑ ΦΙΛΙΑΤΡΑ ζητούν τη θέσπιση Κανονισμού λειτουργίας για το Κοινοτικό Συμβούλιο.
2ον) Συντοπίτισσες/τες, είχε αποφασιστεί ομόφωνα κατά το 1ο τακτικό Κοινοτικό Συμβούλιο Φιλιατρών της 9/9/19, να πραγματοποιηθεί ΕΚΤΑΚΤΟ συμβούλιο (έκτακτο σημαίνει σύγκλιση συμβουλίου σε διάστημα 2-3 ημερών) με θέματα συζήτησης:
1. Τράπεζα ΠΕΙΡΑΙΩΣ Υποκατάστημα Φιλιατρών
2. ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ Φιλιατρών
3. Νοσοκομείο Κυπαρισσίας.
Το ομοφώνος συμφωνηθέν έκτακτο Κοινοτικό Συμβούλιο δεν πραγματοποιήθηκε ποτέ. Ερωτάμε: γιατί; Ζητάμε επειγόντως την πραγματοποίησή του, γιατί και τα τρία ανωτέρω ζητήματα είναι καθοριστικής σημασίας για την πορεία του τόπου. Ζητάμε επίσης να καλεστούν όλοι οι μαζικοί φορείς της πόλης ώστε να υπάρξει καλύτερη αντιμετώπιση των ζητημάτων.
ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ
Τώρα για τη δήλωση του κ. Δημάρχου του Καλλικρατικού Δήμου Τριφυλίας, με την οποία μας πληροφορεί για την εκ περιτροπής λειτουργία της τράπεζας ΠΕΙΡΑΙΩΣ, η οποία επιτεύχθηκε μετά από προσωπικές του συνομιλίες και παρεμβάσεις με υψηλά ιστάμενα πρόσωπα της Τράπεζας ΠΕΙΡΑΙΩΣ.
Τα ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΑ ΦΙΛΙΑΤΡΑ δεν αμφισβητούν τις άοκνες προσπάθειες του κ. Δημάρχου. Έχουν υποχρέωση να ενημερώσουν τον κ. Δήμαρχο ότι την εκ περιτροπής λειτουργία διαδέχεται το οριστικό κλείσιμο. Ανάλογο παράδειγμα το υποκατάστημα της ΕΘΝΙΚΗΣ Τράπεζας στα Φιλιατρά.
Για την αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση του προβλήματος της Τράπεζας ΠΕΙΡΑΙΩΣ, τονίζουμε για άλλη μια φορά την αναγκαιότητα της σύγκλισης Κοινοτικού Συμβουλίου στα Φιλιατρά με την ει δυνατόν πλατύτερη συμμετοχή.
Επίσης θέλουμε να ευχαριστήσουμε τον κ. Περικλή Μαντά βουλευτή της ΝΔ και για τις δικές του προσπάθειες ώστε να επιτευχθεί αυτή η περιβόητη εκ περιτροπής λειτουργία του καταστήματος ΠΕΙΡΑΙΩΣ Φιλιατρών, τονίζοντάς του ότι τα Φιλιατρά είναι το 3ο κέντρο αγροτικής παραγωγής στην Ελλάδα. Οπότε εδώ κ. Μαντά έχουμε έναν τεράστιο ανορθολογισμό με το να μην υπάρχει ή να υπολειτουργεί εδώ στα Φιλιατρά τραπεζικό κατάστημα ΠΕΙΡΑΙΩΣ. Ευχαριστούμε για τις ενέργειές σας και πιστεύουμε ότι αυτή την ανορθολογιστική πρακτική θα την παλέψουμε από κοινού, για την ανατροπή της.
ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΓΡΑΝΩΝ
Κλείνοντας, ζητάμε ενημέρωση: γιατί σταμάτησε ο καθαρισμός στις γράνες; Ταυτόχρονα ζητάμε το ταχύτερο δυνατόν σύγκλιση Κοινοτικού Συμβουλίου με θέμα την αντιπλημμυρική θωράκιση της πόλης, τονίζοντας πως οι περιουσίες και οι ζωές των ανθρώπων δεν χρήζουν αδράνειας – καθυστέρησης. Οι ευκαιριακές – επιλεκτικές παρεμβάσεις δε λύνουν προβλήματα. Διακρίνουμε να γίνονται προσπάθειες, αυτό δεν αμφισβητείται. Η λύση όμως του προβλήματος απαιτεί ένα συνολικό σχεδιασμό. Ελάτε λοιπόν στο Κοινοτικό Συμβούλιο Φιλιατρών για να το οργανώσουμε μαζί, με τον πρέποντα τρόπο.
Φιλιατρά, 20 Οκτώβρη 2019.
Σπυρόπουλος Βασίλης
αγρότης
ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΑ ΦΙΛΙΑΤΡΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages