Συνάντηση ΕΣΕΕ με τον υπουργό Τουρισμού - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Κυριακή 20 Οκτωβρίου 2019

Συνάντηση ΕΣΕΕ με τον υπουργό Τουρισμού

Οι προτάσεις του εμπορικού κόσμου για την αναπτυξιακή διασύνδεση εμπορικών αγορών – τουριστικών ροών 

ΤΙΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ της ΕΣΕΕ για την βέλτιστη αξιοποίηση της δυναμικής του τουριστικού προϊόντος της χώρας προς όφελος της πραγματικής οικονομίας και ειδικότερα του εμπορίου έθεσε αντιπροσω
πεία της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας, με επικεφαλής τον πρόεδρο Γιώργο Καρανίκα, στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Παρασκευή με τον υπουργό Τουρισμού Χάρη Θεοχάρη.
Στη συνάντηση τέθηκε από πλευράς της ΕΣΕΕ ο προβληματισμός ότι το ελληνικό εμπόριο, ειδικά τα τελευταία χρόνια, δεν καρπώνεται σε σημαντικό βαθμό τις αυξημένες τουριστικές εισπράξεις. Προς επίρρωση αυτού, παρουσιάστηκε η επεξεργασία από το ΙΝ.ΕΜ.Υ -ΕΣΕΕ της συγκριτικής πορείας των Δεικτών Κύκλου Εργασιών στο εμπόριο και τον τουρισμό από το 2012 και μετά. Από την επεξεργασία προκύπτει πως οι δύο δείκτες αποκλίνουν, ιδιαίτερα από το 2016 και μετά, καταδεικνύοντας πως η μεγέθυνση του τουριστικού προϊόντος δεν προκαλεί ανάλογες ροές και στο εμπόριο. Και το δεύτερο τρίμηνο του 2019 η δυναμική του ΔΚΕ Λιανικού Εμπορίου συνεχίζει να απομειώνεται παρά την εντυπωσιακή αύξηση του ΔΚΕ Τουρισμού.
Ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ παρουσίασε τις προτάσεις της Συνομοσπονδίας, με την υλοποίηση των οποίων ο τουρισμός θα συμβάλλει στην επιτάχυνση της ανάπτυξης του λιανικού εμπορίου και το εμπόριο με τη σειρά του θα συνδράμει αποφασιστικά στην αναβάθμιση του τουριστικού προϊόντος.
Συγκεκριμένα, ο κ. Καρανίκας τόνισε την ανάγκη για:
  • Ανάπτυξη συνεργειών με το Υπουργείο Τουρισμού ειδικότερα στο επίπεδο της άντλησης αξιόπιστων στατιστικών στοιχείων τα οποία είναι σημαντικά για τη χάραξη της τουριστικής πολιτικής.
  • Υποβοήθηση από το Υπουργείο Τουρισμού ώστε να επιταχυνθεί η υλοποίηση της σημαντικής Δράσης Ανοικτά Κέντρα Εμπορίου.
  • Επέκταση του Θεσμού της «Τιμώμενης Χώρας» και ακόμη μεγαλύτερη προβολή της από τον ΕΟΤ.
  • Υποστήριξη από το Υπουργείου Τουρισμού της προωθητικής δράσης «Ελλάδα στο σπίτι σας», η οποία δύναται να ενισχύσει την αγορά τοπικών προϊόντων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages