Η ΠΑΜΕΣΣΗΝΙΑΚΗ ΕΝΩΣΗ ΠΑΡΕΛΑΣΕ ΓΙΑ ΤΟ ΕΠΟΣ ΤΟΥ '40 ΣΤΟ ΤΟΡΟΝΤΟ ΤΟΥ ΚΑΝΑΔΑ - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Τετάρτη 30 Οκτωβρίου 2019

Η ΠΑΜΕΣΣΗΝΙΑΚΗ ΕΝΩΣΗ ΠΑΡΕΛΑΣΕ ΓΙΑ ΤΟ ΕΠΟΣ ΤΟΥ '40 ΣΤΟ ΤΟΡΟΝΤΟ ΤΟΥ ΚΑΝΑΔΑ

ΤΗΝ επέτειο της αντίστασης απέναντι στον φασισμό με το Αλβανικό Έπος των ηρώων μας και το ηχηρό ΟΧΙ των Ελλήνων γιόρτασε φέτος με μεγάλη επιτυχία παρουσία δεκάδων Μεσσήνιων η Ελληνική παροικία των Μεσσήνιων στο Τορόντο του Καναδά, όπως και οι φωτογραφίες που λάβαμε.
Η παρουσία της Μεσσηνιακής ομογένειας είναι έντονη στην χώρα που πρεσβεύει την Ελευθερία με σημαντικές αναφορές στην Ελληνική ιστορία τόσο του Δημάρχου Τορόντο και κατά καιρούς ακόμα και του ίδιου του Καναδού Πρωθυπουργού.
Η παρέλαση του Παμεσσηνιακής ένωσης συλλόγων 'Παπαφλέσσα- Υπαπαντής' στο μακρινό Τορόντο πραγματοποιήθηκε στην κεντρική λεωφόρο της πόλης με κατάληξη κεντρική πλατεία όπου νέοι με ελληνικές σημαίες και μέλη του συλλόγου παρέλασαν με υπερηφάνεια -όπου αρκετά παιδιά με παραδοσιακές ενδυμασίες- αλλά κυρίως την πίστη ότι δεν λησμονούν τα ήθη και τα έθιμά τους, ενώ ενεργή είναι η συμμετοχή των Τριφύλιων στις εκδηλώσεις μνήμης. Εμείς από την πλευρά μας θα τους αφιερώσουμε τραγούδια από τον Παλμό 90,5 που ακούγεται στο εξωτερικό.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΠΟΖΙΚΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages