Επιστολή της Ενωτικής Αγωνιστικής Κίνησης Πυροσβεστών για τα προβλήματα - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Παρασκευή 18 Οκτωβρίου 2019

Επιστολή της Ενωτικής Αγωνιστικής Κίνησης Πυροσβεστών για τα προβλήματα

ΕΠΙΣΤΟΛΗ προς τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μιχαήλ Χρυσοχοΐδη, τον Γενικό Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας Νικόλαο Χαρδαλιά, τον Αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος Βασίλειο Ματθαιόπουλο, πολιτικοί φορείς – Α.Δ.Ε.Δ.Υ. – Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ. και τους εργαζόμενους Π.Σ. – M.M.E. με θέμα: «Ασφαλείς Συνθήκες εργασίας και χορήγηση όλων των απαραίτητων Μέσων Ατομικής Προστασίας για όλους τους εργαζόμενους του Πυροσβεστικού Σώματος» απέστειλε η Ενωτική Αγωνιστική Κίνηση Πυροσβεστών της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος. Στην επιστολή αυτή καταγράφονται οι ελλείψεις σε μόνιμους και εποχιακούς Πυροσβέστες καθώς και σε πυροσβέστες πενταετούς υποχρέωσης, και ζητείται η άμεση παρέμβωαση του αρμόδιου υπουργού.
Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ
«Τον Σεπτέμβριο του 2001 ως αποτέλεσμα του αγώνα των εργαζομένων του Πυροσβεστικού Σώματος που κλιμακώθηκε στα προπύλαια των Αθηνών, είχε ανοίξει ο κύκλος για την υγιεινή και ασφάλεια με την υπ. αριθ. πρωτ. 77- 4/9/2011 έγγραφη δέσμευσή σας ως υπουργού δημόσιας τάξης για την επέκταση των διατάξεων του Νόμου 1568/1985 και για τους πυροσβέστες. Η δέσμευση σας ως προς το νομοθετικό σκέλος υλοποιήθηκε τον Μάιο του 2003 με την παρ. 4 του άρθρου του Νόμου 3144/2003.
Το 2003 επίσης είχαν κλιμακωθεί οι αγώνες γενικότερα των ενστόλων των Σωμάτων Ασφάλειας για το Βαρύ Ανθυγιεινό και Επικίνδυνο χωρίς όμως να γίνει κανένα ουσιαστικό βήμα προς την κατεύθυνση αυτή, εκτός μίας επιδοματικής πολιτικής που επιλέχτηκε ως αντιστάθμισμα και για τον κατευνασμό των διεκδικήσεων των ενστόλων, κατάσταση που διατηρείται μέχρι και τις μέρες μας, με ευθύνη φυσικά και των συνδικαλιστικών μας ηγεσιών.
Από τότε όμως Κύριε Υπουργέ, έχουν περάσει δεκαέξι ολόκληρα χρόνια αλλά ο κύκλος για την υγιεινή και την ασφάλεια των πυροσβεστών καθώς και η ένταξη τους στα Β.Α.Ε. δεν έκλεισε, παρ ότι  από το 1998 λόγω της εντατικοποίησης που επιβλήθηκε στους πυροσβέστες συνέπεια μεταφοράς της δασοπυρόσβεσης, άνοιξε ένας μακάβριος κατάλογος με τριάντα οκτώ   ( 38 ) νεκρούς συναδέλφους μας, με δεκάδες σακατεμένους εν ώρα υπηρεσίας και με δεκάδες αιφνίδιους θανάτους εν ενεργεία και αποστράτων εκτός υπηρεσίας, αλλά που είναι απόρροια της έλλειψης του πλαισίου για την προστασία της υγείας και της σωματικής μας ακεραιότητας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages