Προμήθειες-φωτιά στις τραπεζικές συναλλαγές: Οι χρεώσεις σε ΑΤΜ, γκισέ και e-banking - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Κυριακή 27 Οκτωβρίου 2019

Προμήθειες-φωτιά στις τραπεζικές συναλλαγές: Οι χρεώσεις σε ΑΤΜ, γκισέ και e-banking

ΑΧΟΡΤΑΓΟΙ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ !!! Προμήθειες-«φωτιά» σε ολοένα και περισσότερες συναλλαγές, που πραγματοποιούνται, τόσο στα γκισέ όσο και μέσω Διαδικτύου, επιβάλλουν οι τράπεζες, προκαλώντας τη οργή των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων. Ειδικότερα, σε μια προσπάθεια να στηρίξουν την κερδοφορία τους, η οποία παραμένει «ασθενής» ως συνέπεια της μειωμένης παραγωγής νέων δανείων, τα ιδρύματα προχωρούν σε τακτικές αναπροσαρμογές των τιμολογίων τους, αυξάνοντας κάποιες από τις υφιστάμενες χρεώσεις ή επιβάλλοντας νέες. «Η Εθνική Τράπεζα, για παράδειγμα, ο τιμοκατάλογος εργασιών της οποίας αποτέλεσε αφορμή για να επανέλθει στο προσκήνιο η συζήτηση για τις τραπεζικές χρεώσεις, δεν έκανε τίποτε περισσότερο από το να εναρμονιστεί με τις υπόλοιπες, όσον αφορά στο κόστος ορισμένων συναλλαγών», σχολιάζουν στον Ελεύθερο Τύπο αρμόδιες πηγές. Προς επίρρωση, η ΕΤΕ έβαλε προμήθεια 0,30 ευρώ στους λογαριασμούς του νερού και του ρεύματος, που εξοφλούνται μέσω Διαδικτύου (0,50 ευρώ από αρχές Νοεμβρίου), με τις αντίστοιχες χρεώσεις να διαμορφώνονται ήδη από πέρυσι σε 0,50 ευρώ για τη Eurobank, 0,60 για την Πειραιώς και από 0,15 ευρώ – 0,30 ευρώ στην Alpha Bank. 
«Το ίδιο ισχύει τόσο για την ερώτηση υπολοίπου σε ΑΤΜ άλλης τράπεζας (εκτός της Eurobank, το κόστος για τις υπόλοιπες κυμαίνεται από 0,18 ευρώ έως 0,20 ευρώ) όσο και για την έκδοση PIN, που “αγγίζει” τα τρία ευρώ κατά μέσο όρο», συνεχίζουν οι παραπάνω πηγές και καταλήγουν: «Κάποιες από τις προμήθειες της ΕΤΕ, βέβαια (τα 0,15 ευρώ, για παράδειγμα, για την εκτύπωση αντιγράφου των επτά τελευταίων κινήσεων) εφαρμόζονται για πρώτη φορά. Δεδομένου, δε, ότι το εκάστοτε ίδρυμα παρακολουθεί τον ανταγωνισμό, δεν αποκλείεται η επίμαχη χρέωση να εφαρμοστεί σταδιακά και από τα υπόλοιπα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages