ΕΦΟΔΟΙ ΣΚΟΥΠΙΔΟΕΡΓΟΛΑΒΩΝ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ ΜΕΤΑ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Πέμπτη 31 Οκτωβρίου 2019

ΕΦΟΔΟΙ ΣΚΟΥΠΙΔΟΕΡΓΟΛΑΒΩΝ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ ΜΕΤΑ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ

Λίγα 24ωρα μετά την απεργία των εργαζόμενων στους δήμους και κυρίως στην καθαριότητα, το Δίκτυο Εργαζομένων στους ΟΤΑ καταγγέλει πως "Έτοιμες να εισβάλουν στους δήμους είναι ντόπιες και ξένες ιδιωτικές εταιρείες και εργολάβοι μετά την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου από την κυβέρνηση".
Στην ανακοίνωση, μεταξύ άλλων, σημειώνει:
"Η νεοφιλελεύθερη κυβέρνηση της Ν. Δ ως βασικός εκφραστής των συμφερόντων των εταιρειών και εργολάβων ψήφισε στη βουλή το αντιδραστικό πολυνομοσχέδιο. Μεταξύ άλλων αντεργατικών διατάξεων περιλαμβάνει και το άρθρο που δίνει την δυνατότητα στα δημοτικά συμβούλια με απλή πλειοψηφία των παρόντων μελών τους, να αποφασίζουν την ανάθεση σε ιδιωτικές εταιρείες, υπηρεσιών των δήμων.
"Σήμερα με το νόμο αυτό δίνεται η δυνατότητα με μεγαλύτερη ευκολία να υπογράφουν συμβάσεις για ανάθεση υπηρεσιών καθαριότητας, πράσινου, ηλεκτροφωτισμού. Ανοίγουν το δρόμο να υλοποιήσουν τη λογική τους, ότι συμφέρει τον ιδιωτικό τομέα και αναπτύσσει την επιχειρηματικότητα και την κερδοφορία του, δεν χρειάζεται να είναι στο δημόσιο. Αυτή ήταν δέσμευση προεκλογική της Ν.Δ και σιγά, σιγά αλλά σταθερά γίνεται πράξη. Δίνουν ΓΗ και ΥΔΩΡ για το συμφέρον των εταιρειών, ντόπιων και ξένων, μεγάλων και μικρών.
"Είναι πολλά τα λεφτά που κρύβονται στα απορρίμματα και τα κέρδη που θα εξασφαλίζουν οι εταιρείες και οι εργολάβοι.
"Αλλά και από τις συμβάσεις για τη συντήρηση του πράσινου και τον ηλεκτροφωτισμό οι εταιρείες θα αποκομίσουν οικονομικά οφέλη. Ενδιαφέρονται για τα κέρδη τους και όχι για την βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών στους πολίτες, που θα πληρώνουν όλο και ακριβότερο το μάρμαρο.
"Με αυτή την λογική και πρακτική οικοδομείται το λεγόμενο επιτελικό κράτος της Ν.Δ, που θέλει να είναι μικρός ο αριθμός εργαζομένων, με περιορισμένα δικαιώματα και ελαστικές σχέσεις εργασίας. Οι Δήμοι να εξελίσσονται και να λειτουργούν ως επιχειρήσεις και οι δημότες ως πελάτες που βάζουν όλο και ποιο βαθιά το χέρι στην τσέπη".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages