ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ ΨΑΡΙ ΑΛΙΕΥΤΗΚΕ ΣΤΗΝ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Δευτέρα 21 Οκτωβρίου 2019

ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ ΨΑΡΙ ΑΛΙΕΥΤΗΚΕ ΣΤΗΝ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ

Ενα λεοντόψαρο αλίευσε επαγγελματίας αλίεας στην περιοχή του Κυπαρισσιακού Κόλπου κοντά στις ακτές του Καλού Νερού, σύμφωνα με τον πρόεδρο του Συλλόγου Ερασιτεχνών Αλιέων.
Το ψάρι αυτό έχει εμφανιστεί τα τελευταία χρόνια στα ελληνικά νερά, ερχόμενο από τη διώρυγα του Σουέζ. Στην περιοχή έχει συναντηθεί κι άλλη φορά τους τελευταίους μήνες.
Το λεοντόψαρο είναι δηλητηριώδες, χωρίς όμως να κινδυνεύει άμεσα ο άνθρωπος απ’ αυτό, καθώς τρώγεται. Ωστόσο, τα 13 αγκάθια στη ράχη του και 4 στην κοιλιά του είναι άκρως δηλητηριώδη και μπορούν να προκαλέσουν στον ανθρώπινο οργανισμό έντονο πόνο, πονοκέφαλο, εμετό, δύσπνοια και ίσως αλλεργικό σοκ με σοβαρές επιπλοκές. Η επαφή του με τον άνθρωπο μπορεί να είναι θανατηφόρα μόνο σε περιπτώσεις που το θύμα υποφέρει από αλλεργίες, έχει επιβαρυμένη υγεία ή είναι παιδί ή ηλικιωμένος, ανήκει δηλαδή στις ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού.
Το αρνητικό όμως της παρουσίας του, είναι ότι όπου εμφανίζεται μειώνονται οι πληθυσμοί από τα υπόλοιπα ψάρια, καθώς τους επιτίθεται. Ετσι αλλάζει η βιοποικιλότητα και μειώνονται τα αλιεύματα.
 Πηγή φωτο: eleftheriaonline του Κ.Μπ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages