«Ο ζωγράφος με τις τρεις πατρίδες» στα Φιλιατρά - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Δευτέρα 28 Οκτωβρίου 2019

«Ο ζωγράφος με τις τρεις πατρίδες» στα Φιλιατρά

Η πρώτη παρουσίαση του βιβλίου του Γρηγόρη Χαλιακόπουλου «Ο ζωγράφος με τις τρεις πατρίδες» έγινε την Κυριακή 27 Οκτωβρίου, στις 19:30, στο Φουρναράκειο Πνευματικό Κέντρο στα Φιλιατρά. Πρόκειται για ένα παραμύθι με βάση μια πραγματική ιστορία, που απευθύνεται σε μικρούς και μεγάλους.
Την παρουσίαση διοργ'ανωσε ο Μορφωτικός Σύλλογος Φιλιατρών «Ο Πυρσός». Για το βιβλίο μίλησε ο συγγραφέας, ενώ αποσπάσματα διάβασαν οι φιλόλογοι Χρήστος Χήναρης και Ματίνα Μιχαλακοπούλου.Συντονίζει η γ.γ. του συλλόγου Δώρα ΠανταζοπούλουΤο βιβλίο εκδόθηκε πρόσφατα από τις Εκδόσεις Καλειδοσκόπιο και εικονογραφήθηκε από τον διακεκριμένο καθηγητή Σκηνογραφίας στο Τμήμα Θεάτρου της Σχολής Καλών Τεχνών Απόστολο Βέττα.

Η ιστορία του βιβλίου

Τρία παιδιά, ο Δημήτρης, η Αντριάνα και ο Λώρενς, παρακολουθούν την ιστορία του σπουδαίου ζωγράφου με τις τρεις πατρίδες, του Κωνσταντίνου Μπρουμίδη. Μαθαίνουμε πρώτα για την τύχη της οικογένειάς του την εποχή της Τουρκοκρατίας, από την Πελοπόννησο στη Ζάκυνθο και από εκεί στην Ιταλία. Ο Κωνσταντίνος, γιος του Έλληνα πρόσφυγα Σταύρου Μπρουμίδη, θα διακριθεί ως ζωγράφος στη Ρώμη. Και ο ίδιος όμως θα αναγκαστεί να εγκαταλείψει στα μισά του 19ου αιώνα την επαναστατημένη Ιταλία και να φτάσει πρόσφυγας στις Ηνωμένες Πολιτείες. Εκεί θα ριζώσει, και με όπλο το ταλέντο, τη θέληση και τη μοναδική καλλιτεχνική θητεία του, θα λάμψει ως «ο ζωγράφος του Καπιτωλίου».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages