ΜΕΓΑΛΟ ΦΕΣΙ 1,5 ΕΚ. ΕΥΡΩ ΤΗΣ ΔΕΥ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ ΣΤΗΝ ΔΕΗ- ΚΟΒΟΥΝ ΤΟ ΡΕΥΜΑ ΣΤΑ ΑΝΤΛΙΟΣΤΑΣΙΑ - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Παρασκευή 20 Μαΐου 2022

ΜΕΓΑΛΟ ΦΕΣΙ 1,5 ΕΚ. ΕΥΡΩ ΤΗΣ ΔΕΥ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ ΣΤΗΝ ΔΕΗ- ΚΟΒΟΥΝ ΤΟ ΡΕΥΜΑ ΣΤΑ ΑΝΤΛΙΟΣΤΑΣΙΑ


Η κορυφή του παγόβουνου σχετικά με τα οφειλόμενα της ΔΕΥΑ Τριφυλίας προς τη ΔΕΗ φαίνεται ότι ήταν η διακοπή ρεύματος στο αντλιοστάσιο του Αετού. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι οφειλές της ΔΕΥΑΤ προς τη ΔΕΗ είναι περίπου 1,4 εκ. ευρώ, που έχουν συσσωρευτεί και από προηγούμενα χρόνια, καθώς η πάγια πρακτική που ακολουθείται είναι να πληρώνεται ένα ποσό έναντι του συνολικού λογαριασμού. Πλέον τα πράγματα φαίνεται να δυσκολεύουν σημαντικά, καθώς η ΔΕΗ ξεκίνησε τις διακοπές ηλεκτροδότησης και ζητεί τα οφειλόμενα.
 Με έγγραφό της προς τη ΔΕΥΑΤ την ενημερώνει πως για να κάνει ρύθμιση των υφιστάμενων οφειλών απαιτεί προκαταβολικά το 40% του ποσού -δηλαδή πάνω από 500.000 ευρώ, τα οποία αδυνατεί να πληρώσει η ΔΕΥΑΤ- ώστε να γίνει ρύθμιση 24 δόσεων. Εναλλακτικά εάν μπει εγγυητής ο δήμος οι δόσεις μπορούν να γίνουν μέχρι 72 και δεν απαιτείται προκαταβολή. 
Την ίδια στιγμή οι οφειλές καταναλωτών προς τη ΔΕΥΑΤ αγγίζουν το 1,6 εκ. ευρώ, τις οποίες η επιχείρηση δεν έχει καταφέρει να εισπράξει μέχρι τώρα, αν και την προηγούμενη χρονιά οι εισπράξεις αυξήθηκαν κατά 500.000 ευρώ. Όλα αυτά δείχνουν και την κατάσταση που βρίσκεται η επιχείρηση, αλλά και τον κίνδυνο που υπάρχει να δημιουργηθούν προβλήματα στην ομαλή υδροδότηση. 
Η διακοπή του ρεύματος στον Αετό ήταν το πρώτο ηχηρό καμπανάκι και αν δεν βρεθεί λύση στο πρόβλημα, τότε τα πράγματα θα γίνουν ακόμα πιο δύσκολα. Να σημειωθεί ότι η ΔΕΥΑΤ πληρώνει στη ΔΕΗ 110 παροχές ρεύματος που έχει σε γεωτρήσεις και αντλιοστάσια, ενώ είναι και από τις λίγες ΔΕΥΑ που δεν έχει προχωρήσει σε δανεισμό. Κ.Μπ. «Ελευθερία»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages