ΑΦΙΕΡΩΜΑ- ΠΑΡΑΛΙΕΣ ΜΕ ΚΡΥΣΤΑΛΛΙΝΑ ΝΕΡΑ ΠΟΤΑΜΟΥ: ΑΚΟΝΑ να ανακαλύψεις την πανέμορφη Ελαία; - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Σάββατο 21 Μαΐου 2022

ΑΦΙΕΡΩΜΑ- ΠΑΡΑΛΙΕΣ ΜΕ ΚΡΥΣΤΑΛΛΙΝΑ ΝΕΡΑ ΠΟΤΑΜΟΥ: ΑΚΟΝΑ να ανακαλύψεις την πανέμορφη Ελαία;

 



Στα όρια της Ηλείας με την Μεσσηνία, υπάρχει μια παραλία που προσεγγίζεται κάθε καλοκαίρι από κατασκηνωτές και επισκέπτες και μαγεύει με το φυσικό κάλλος και τα πανέμορφα νερά της.

Η Ελαία είναι η βορειότερη παραλία της Μεσσηνίας και απέχει 10 χλμ. από την Κυπαρισσία, ενώ σε αυτήν εκβάλλει ο ποταμός Νέδα. Κάθε χρόνο, εκατοντάδες φυσιολάτρες της περιοχής σπεύδουν να διασχίσουν το φαράγγι της και να ανακαλύψουν τις κρυμμένες ομορφιές της.

Τα νερά της Ελαίας είναι καταγάλανα και πεντακάθαρα, ενώ κάθε χρόνο φιλοξενεί τα αυγά των θαλασσίων χελωνών καρέτα καρέτα. Αν είσαι τυχερός και ξυπνήσεις νωρίς, μπορεί να τις δεις να κολυμπούν στα ρηχά και πίστεψε μας, το θέαμα είναι συγκλονιστικό.  Ολόκληρη η περιοχή είναι ενταγμένη στο πρόγραμμα των προστατευόμενων περιοχών της Τριφυλίας. 

Το πευκοδάσος πίσω από την παραλία, είναι ένα από τα μεγαλύτερα της Ελλάδας και κάνει το τοπίο να μοιάζει εξωτικό, δίνοντας πόντους ομορφιάς στο ήδη πανέμορφο μέρος. Οι[ «εναλλακτικοί» επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να στήσουν την σκηνή ή την ομπρέλα τους κατά μήκος της τεράστιας χρυσαφένιας ακτογραμμής, ενώ οι υπόλοιποι θα ικανοποιηθούν πλήρως στο beach bar που δίνει ρυθμό με την χαλαρή μουσική του στην παραλία. Εκεί θα βρεις σνακ, νερό και καφέ, όμως για όλα τα υπόλοιπα πρέπει να έχεις προνοήσει από πριν, μιας και το χωριό της Έλαια απέχει περίπου ένα τέταρτο με τα πόδια. 

Όσοι έχουν επισκεφτεί την Ελαία, την προτιμούν τελικά κάθε χρόνο. Αυτή η άγνωστη για το


υς περισσότερους τοποθεσία, γίνεται διάσημη από στόμα σε στόμα, εκείνων που την γνώρισαν τυχαία και τελικά την ερωτεύτηκαν. Για την παρθένα φύση στην οποία δεν έχει παρέμβει το ανθρώπινο χέρι, για την χαλάρωση που προσφέρει το κατάφυτο τοπίο και φυσικά για τα πανέμορφα νερά που σε καλούν σε βουτιές και παιχνίδια.

Ένα κομμάτι της παραλίας ενδείκνυται για γυμvιστές, ενώ λίγο πιο κάτω θα βρεις πολλές μικρές σκηνές ελεύθερων campers που επέλεξαν την Ελαία για το προσωπικό τους ησυχαστήριο. Φυσικά το κάμπινγκ απαγορεύεται, όμως αυτό δεν σταματά τους τολμηρούς. Η ώρα που δύει ο ήλιος στην παραλία, είναι η πιο ξεχωριστή και τα χρώματα του ουρανού σε συνδυασμό με το μπλε και πράσινο της φύσης, θα σου χαρίσουν ένα από τα πιο ιδιαίτερα ηλιοβασιλέματα της ζωής σου. 

Φέτος το καλοκαίρι, η πανδημία του κορωνοϊού δεν φαίνεται να απασχολεί την Ελαία, μιας και από την φύση της η ακτή παρέχει ασφάλεια και κοινωνική απόσταση. Εκεί δεν θα βρες ποτέ συνωστισμό, ενώ θα υπάρξουν στιγμές που το μάτι σου δεν θα «πιάνει» κανέναν άλλο λουόμενο τριγύρω.

Μπορείς να φανταστείς κάτι καλύτερο;


Η διαμονή σου μπορεί να είναι στο χωριό της Ελαίας που διαθέτει αρκετά και οικονομικά καταλύματα ή και στην Κυπαρισσία, εξάλλου όλα βρίσκονται μια ανάσα μακριά. 

Το προσωπικό σου ησυχαστήριο το φετινό καλοκαίρι μπορεί να βρίσκεται πολύ πιο κοντά από όσο πίστευες. Αν όλα όσα ψάχνεις, βρίσκονται στις παραπάνω γραμμές, ξέρεις τι να επιλέξεις…PELOPONNISOSLIVE, travelstyle

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages