ΕΥΛΟΓΙΑ ΤΩΝ ΠΙΘΗΚΩΝ ΚΑΙ ΛΕΠΡΑ ΣΤΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ ΘΥΜΙΖΟΥΝ ΤΑΙΝΙΑ ΦΑΝΑΤΑΣΙΑΣ - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Τρίτη 24 Μαΐου 2022

ΕΥΛΟΓΙΑ ΤΩΝ ΠΙΘΗΚΩΝ ΚΑΙ ΛΕΠΡΑ ΣΤΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ ΘΥΜΙΖΟΥΝ ΤΑΙΝΙΑ ΦΑΝΑΤΑΣΙΑΣ

 


«Θα έχουμε πολλά περισσότερα κρούσματα της ευλογιάς των πιθήκων στο άμεσο μέλλον και επιπλέον σε αυτή την ασθένεια έχουμε πολλούς ασυμπτωματικούς ασθενείς» επισήμανε μιλώντας στην ΕΡΤ  ο Γιάννης Τούντας ομότιμος καθηγητής κοινωνικής και προληπτικής ιατρικής του Πανεπιστημίου Αθηνών. 

Όπως εξήγησε αυτό σημαίνει πως ο αριθμός των κρουσμάτων είναι πολύ μεγαλύτερος από τον αριθμό των διαγνωσμένων ή των ύποπτων περιπτώσεων. Γι΄αυτό εκτίμησε πως θα πρέπει να επανεξεταστεί το θέμα της διατήρησης της μάσκας, τουλάχιστον σε εσωτερικούς χώρους, λόγω και της νέας απειλής. Ωστόσο καθησύχασε πως η ευλογιά των πιθήκων είναι σαφώς λιγότερο μεταδοτική από τον κορωνοϊό καθώς απαιτεί πολύ στενή επαφή, δεν είναι ιδιαίτερα θανατηφόρος ιός και υπάρχουν αντιικά φάρμακα που είναι αποτελεσματικά γι΄αυτή την περίπτωση..

Κρούσματα παλιών ασθενειών εντοπίζονται και σήμερα αλλά σποραδικά.

Κρούσμα λέπρας εντοπίστηκε στη χώρα μας και συγκεκριμένα την περασμένη εβδομάδα στο Ατιικόν νοσοκομείο. «Το περιστατικό ήταν από την Πελοπόννησο, δεν ήταν από την Αθήνα», είπε ο καθηγητής Μικροβιολογίας του νοσοκομείου, Σπυρίδων Πουρνάρας.

«Βρήκαμε ότι υπάρχει μικροβακτηρίδιο λέπρας. Είχαμε βρει και πρόπερσι το 2020 άλλο ένα κρούσμα. Θέλω να σας πω ότι υπάρχουν κρούσματα παλιών ασθενειών, υπάρχουν από λίγα σποραδικά. Πρέπει να είμαστε σε επαγρύπνηση να τα βρούμε, για να μην διασπαστούν», πρόσθεσε, μιλώντας στο OPEN.

Ευλογιά των πιθήκων: Λήξη συναγερμού – Η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ

Στο μεταξύ λήξη συναγερμού στις υγειονομικές αρχές, καθώς τα αποτελέσματα των εξετάσεων του άνδρα που θεωρήθηκε ύποπτο κρούσμα για την ευλογιά των πιθήκων, βγήκαν αρνητικά στη συγκεκριμένη νόσο. Ο άνδρας τελικά νοσεί με ανεμοβλογιά, όπως ανακοίνωσε επίσημα και ο ΕΟΔΥ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages