ΝΕΕΣ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΕΣ ΑΠΑΤΕΣ ΣΤΗ ΜΕΣΣΗΝΙΑ ΜΕ ΕΠΙΤΗΔΕΙΟΥΣ ΝΑ ΠΑΡΙΣΤΑΝΟΥΝ ΓΙΑΤΡΟΥΣ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΚΑΛΑΜΑΤΑ - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Κυριακή 22 Μαΐου 2022

ΝΕΕΣ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΕΣ ΑΠΑΤΕΣ ΣΤΗ ΜΕΣΣΗΝΙΑ ΜΕ ΕΠΙΤΗΔΕΙΟΥΣ ΝΑ ΠΑΡΙΣΤΑΝΟΥΝ ΓΙΑΤΡΟΥΣ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΚΑΛΑΜΑΤΑ


 Αρκετά περιστατικά τηλεφωνικής εξαπάτησης ανυποψίαστων ατόμων έχουν προκύψει τις τελευταίες ημέρες στη Μεσσηνία.

Όπως κατήγγειλαν στον ιστότοπο MessiniaLive, σήμερα το πρωί άγνωστοι επιχείρησαν να εξαπατήσουν ηλικιωμένη, προσποιούμενοι γιατρούς του Νοσοκομείου Καλαμάτας και ισχυριζόμενοι πως η κόρη της έπεσε θύμα τροχαίου και βρίσκεται σοβαρά τραυματισμένη στο Νοσοκομείο Καλαμάτας, συμπληρώνοντας πως θα χρειαστεί να δοθούν χρήματα από το χειρουργείο. Η ηλικιωμένη σε κατάσταση σοκ προσπαθούσε να καταλάβει τι ακριβώς είχε συμβεί στο παιδί της, όσο οι επιτήδειοι επέμεναν πως έπρεπε να χειρουργηθεί άμεσα και χρειάζονταν χρήματα.

Το τηλεφώνημα έγινε απο απόκρυψη, σε σταθερό τηλέφωνο οικίας, με την ηλικιωμένη να σοκάρεται και να ζητά επίμονα να μιλήσει με την κόρη της. Και εδώ η απάντηση ήταν έτοιμη, “η κορη της ήταν πολυτραυματίας και αδυνατούσε να μιλήσει”. Ευτυχώς, η ηλικιωμένη ειδοποίησε συγγενείς της και διαπιστώθηκε ότι επρόκειτο για απάτη.

Και άλλα περιστατικά στη Μεσσηνία τις τελευταίες μέρες

Παρόμοια περιστατικά έχουν συμβεί τις τελευταίες μέρες και σε άλλους πολίτες  που έχουν δεχθεί ανάλογα τηλεφωνήματα. Οι επιτήδειοι απευθύνονται κυρίως σε ηλικιωμένους. Από την Αστυνομία επισημαίνεται στους πολίτες να είναι υποψιασμένοι, καθώς κανείς “γιατρός” δεν τηλεφωνεί σε σπίτια να ζητάει χρήματα για επεμβάσεις.

Τι συμβουλεύει η Αστυνομία

Για τον λόγο αυτό, η Ελληνική Αστυνομία συμβουλεύει:

Ειδικές συμβουλές για αποφυγή εξαπάτησης πολιτών
Με αφορμή περιστατικά εξαπάτησης πολιτών, σε διάφορες περιοχές της χώρας, από επιτήδειους που προσεγγίζουν κυρίως άτομα τρίτης ηλικίας και με διάφορα προσχήματα και τεχνάσματα τους αποσπούν χρηματικά ποσά, η Ελληνική Αστυνομία συνιστά:

-Να μην πείθεστε εύκολα από άτομα, τα οποία σας “πλησιάζουν” ως γνωστοί συγγενικών – φιλικών προσώπων.
-Να είστε ιδιαίτερα επιφυλακτικοί σε άγνωστα άτομα που επιχειρούν με διάφορα προσχήματα και τεχνάσματα να εισέλθουν στην οικία σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages