ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΣΤΟΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Δευτέρα 16 Μαΐου 2022

ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΣΤΟΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

 Σε συνθήκες που η ακρίβεια τσακίζει κόκαλα και η φτώχεια φουντώνει, ο μισθός μας εξαϋλώνεται στο πρώτο δεκαήμερο κάθε μήνα, η κυβέρνηση εξαγγέλλει μέτρα δή


θεν για την αντιμετώπιση της ακρίβειας που δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν ούτε τις πιο στοιχειώδεις ανάγκες μας. 
Αντί να πάρουν ουσιαστικά μέτρα για την ελάφρυνση των νοικοκυριών από τους υπέρογκους λογαριασμούς, εξαγγέλλουν παρεμβάσεις που θα πληρωθούν πάλι από εμάς μέσω φόρων και χαρατσιών. Δεν υπάρχει οικογένεια που να μπορεί να καλύψει τους λογαριασμούς της ΔΕΗ. Που να μπορεί να κάνει «περικοπές» σε βασικά αγαθά μετά την έκρηξη τιμών στα σούπερ μάρκετ. Δεν υπάρχει οικογένεια χωρίς άνεργο, χωρίς κακοπληρωμένο ή απλήρωτο εργαζόμενο.

ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ:

 1] Ουσιαστικά μέτρα προστασίας του εισοδήματός μας. κατάργηση φόρων, αντιμετώπιση της ακρίβειας. Αλληλεγγύη σε όλους.

ü   Γενναία μείωση τιμών και πλαφόν στις τιμές του ρεύματος, του φυσικού αερίου, των καυσίμων, των ειδών πλατιάς λαϊκής κατανάλωσηςΆμεση και πλήρη επαναλειτουργία λιγνιτικών μονάδων, χωρίς τις δεσμεύσεις του χρηματιστηρίου ρύπων, που αυξάνουν τεχνητά την τιμή του λιγνίτη. Κατάργηση του Χρηματιστηρίου ενέργειας.

ü   Κατάργηση όλων των φόρων (ΦΠΑ και Ειδικοί Φόροι) στα βασικά αγαθά, στην ενέργεια, στα καύσιμα

ü   Μείωση των λογαριασμών της ΔΕΥΑΚ . Διαγραφή χρεών, όχι στις κατασχέσεις και στους πλειστηριασμούς για τα εργατικά και λαϊκά νοικοκυριά, καμία διακοπή ρεύματος, νερού, τηλεφώνου

ü   Γενναία μείωση των δημοτικών τελών για τα εργατικά και λαϊκά νοικοκυριά.

 

2] Καμιά εμπλοκή στον πόλεμο με οποιοδήποτε πρόσχημα και με οποιοδήποτε τρόπο,

 

Δεν  πληρώνουμε άλλο για την υπεράσπιση των κερδών τους που μας φέρνουν όλο και πιο κοντά σε ενδεχόμενη γενικευμένη πολεμική εμπλοκή.

Σε κρίση, σε πανδημία, σε ειρήνη και σε πόλεμο καλούμαστε να κάνουμε υπομονή, να κάνουμε θυσίες, να βάλουμε πλάτη για το «κοινό καλό». Την  ίδια ώρα μας έχουν φάει τα αυτιά για τις επιχειρηματικές επενδύσεις στην Ελλάδα, την «ανάπτυξη» που τρέχει, τα κέρδη των χρηματιστηρίων. Όμως, οι επιχειρηματικοί όμιλοι στην ενέργεια, στις διεθνείς μεταφορές, στο εμπόριο κι αλλού θησαυρίζουν.  

Μας καλούν να σφίξουμε και άλλο το ζωνάρι για να πληρώνουμε 4δις ευρώ το χρόνο σε πολεμικούς εξοπλισμούς και για την βαθύτερη εμπλοκή της χώρας μας στον πόλεμο.

 

3] Γενναία αύξηση στους μισθούς - όχι στα ψίχουλα κοροϊδία. Υπογραφή εδώ και τώρα Σ.Σ.Ε. σε όλους του κλάδους.

 

Όριο δεν είναι η ανταγωνιστικότητα και οι "αντοχές της οικονομίας", αλλά οι ανάγκες μας τον 21ο αιώνα.

Για να ανασάνουμε από την ακρίβεια, πρέπει να πάρουμε εμείς την υπόθεση στα χέρια μας, διεκδικώντας συλλογικές συμβάσεις με αυξήσεις και μέτρα ουσιαστικής ανακούφισης, κατάργηση φόρων και χαρατσιών. Οργανώνουμε την απάντηση με συλλογικό, οργανωμένο αγώνα και δράση!

ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΣΤΟΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ

ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ

ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΓΑΛΑΚΤΟΣ-ΤΡΟΦΙΜΩΝ-ΠΟΤΩΝ

ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΕΠΙΣΙΤΙΣΜΟΥ-ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ-ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΩΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages