ΕΡΕΥΝΑ ΛΥΚΕΙΟΥ ΓΑΡΓΑΛΙΑΝΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΗ ΔΙΑΒΙΩΣΗ ΤΩΝ ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΩΝ - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Δευτέρα 23 Μαΐου 2022

ΕΡΕΥΝΑ ΛΥΚΕΙΟΥ ΓΑΡΓΑΛΙΑΝΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΗ ΔΙΑΒΙΩΣΗ ΤΩΝ ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΩΝ


 Ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την οικονομική κατάσταση της τοπικής κοινωνίας έχουν τα στοιχεία της έρευνας του Γενικού Λυκείου Γαργαλιάνων για τις συνθήκες αξιοπρεπούς διαβίωσης σε νοικοκυριά της ευρύτερης περιοχής της πόλης των Γαργαλιάνων.

Είναι ενδεικτικό ότι σχεδόν 4 στα 10 νοικοκυριά με δυσκολία καλύπτουν τις βασικές τους ανάγκες για αξιοπρεπή διαβίωση, ενώ 3 στα 4 νοικοκυριά πιστεύουν ότι η κοινωνία οδηγείται προς φτωχοποίηση τα επόμενα χρόνια.
Η έρευνα διεξήχθη μέσα στον Μάιο στο πλαίσιο του μαθήματος Πολιτική Παιδεία- Κοινωνικά Προβλήματα (Φτώχεια, ανεργία), υπό την επίβλεψη της καθηγήτριας Θεοδώρας Γρούιτση.
Η συνοπτική αποτύπωση των αποτελεσμάτων έχει ως εξής: «Αίσθηση προκαλούν τα στοιχεία της έρευνας σε 139 νοικοκυριά της περιοχής που δείχνουν ποσοστό 39,5% να καλύπτει με δυσκολία τις βασικές του ανάγκες για αξιοπρεπή διαβίωση, ενώ το 74,1% πιστεύει ότι η κοινωνία οδηγείται προς φτωχοποίηση τα επόμενα χρόνια.

Ένα στα 5 νοικοκυριά αδυνατεί λόγω της οικονομικής του κατάστασης να πληρώσει εγκαίρως τους λογαριασμούς του, ενώ το 29,5% δεν έχει επαρκή θέρμανση στο σπίτι του.
Μόνο τα μισά νοικοκυριά 54,7% είναι σε θέση να καλύψουν τυχόν έκτακτα έξοδα που μπορεί να παρουσιαστούν. Το 31,7% δεν έχει τη δυνατότητα να καταναλώσει κρέας/ψάρι ή αντίστοιχη πρωτεϊνούχα τροφή ανά δεύτερη ημέρα.
Διακοπές τον τελευταίο χρόνο έστω για μια βδομάδα έκανε μόνο το 39,6%.
Εξαιτίας του πληθωρισμού και της αύξησης της τιμής των καυσίμων, μεγάλο ποσοστό 69% μείωσε τις μετακινήσεις του με το αυτοκίνητο.
Το 50,4% των νοικοκυριών αισιοδοξεί ότι η οικονομική του κατάσταση θα παραμείνει η ίδια, ενώ το 18,7% πιστεύει ότι θα χειροτερεύσει σε κάποιο βαθμό».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages