O ΚΥΒΟΣ ΕΡΡΙΦΘΗ ΜΕ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΙΣ 8 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2023 - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Τρίτη 31 Μαΐου 2022

O ΚΥΒΟΣ ΕΡΡΙΦΘΗ ΜΕ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΙΣ 8 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2023


Στην διάψευση της φημολογίας περί ενδεχόμενης παράτασης της ημερομηνίας διεξαγωγής των αυτοδιοικητικών εκλογών, προχώρησε χθες από την Βουλή, ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας. Ο κ. Πέτσας τόνισε πως “η τοποθέτηση της κυβέρνησης είναι ξεκάθαρη και ουδέποτε εξετάστηκε κάποιο θέμα μετάθεσης του χρόνου των αυτοδιοικητικών εκλογών”. 
Ο ίδιος υπογράμμισε πως “ισχύει ο νόμος 4804/2021, όπου στο άρθρο 5 παρ. 2, προβλέπει ότι οι δημοτικές εκλογές διεξάγονται την δεύτερη Κυριακή του μηνός Οκτωβρίου, του πέμπτου έτους κάθε δημοτικής περιόδου” και “στην παράγραφο 2 του άρθρου 43 του ίδιου νόμου, ορίζεται ότι οι περιφερειακές εκλογές, γίνονται την ίδια ημέρα με την διεξαγωγή των δημοτικών εκλογών. ‘Αρα, οι επόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές θα διεξαχθούν στις 8 Οκτωβρίου 2023”. Παράλληλα, ο κ. Πέτσας επισήμανε ότι αυτά τα έχει αναφέρει και στην πρόσφατη συνάντηση που είχε με την ΚΕΔΕ, στις 18 Μαΐου 2022 και εκδόθηκε σχετικό δελτίο Τύπου που είναι αναρτημένο στην ιστοσελίδα της Ένωσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages