ΤΑ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΙΚΑ ΣΤΙΣ ΤΑΡΑΤΣΕΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ; - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Δευτέρα 23 Μαΐου 2022

ΤΑ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΙΚΑ ΣΤΙΣ ΤΑΡΑΤΣΕΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ;

 


Κάθε ταράτσα και φωτοβολταϊκό… κάθε κτίριο και παραγωγός ηλεκτρικής ενέργειας. Αυτό είναι το νέο δόγμα της Ε.Ε. για την ανάπτυξη της ηλιακής ενέργειας μέσω της Ευρωπαϊκής Πρωτοβουλίας Ηλιακών Στεγών.

Ο… θεός ήλιος εμφανίζεται σύμμαχος της Ευρώπης στην προσπάθεια ταχείας απεξάρτησης από το ρωσικό αέριο και τα ορυκτά καύσιμα, και καλείται να μεταμορφώσει σπίτια, καταστήματα και επιχειρήσεις σε ενεργειακά αυτόνομα κτίρια και τους ενοίκους τους σε παραγωγούς ηλεκτρικής ενέργειας, υποσχόμενος και δραστική μείωση των τιμών ρεύματος.

Κατά το σχέδιο δράσης REPowerEU της Επιτροπής, οι ανανεώσιμες αποτελούν τον πυρήνα της ενεργειακής ασφάλειας της Ευρώπης και τα φωτοβολταϊκά στις στέγες το «όχημα» για την επίτευξη των αναθεωρημένων στόχων, γι’ αυτό και προτείνει να γίνει υποχρεωτική η εγκατάστασή τους για τα νέα δημόσια και εμπορικά κτίρια με στέγες εμβαδού άνω των 250 τ.μ. έως το 2026 και αντίστοιχα για τα ήδη υπάρχοντα έως το 2027. Σε ό,τι αφορά τις κατοικίες, όλα τα νέα κτίρια οικιστικής χρήσης (χωρίς πρόβλεψη για εμβαδόν) θα πρέπει να εγκαταστήσουν φωτοβολταϊκά έως το 2029. Η περίοδος αδειοδότησης φωτοβολταϊκών στέγης, μάλιστα, προβλέπεται να περιοριστεί στο τρίμηνο.

διαβάστε την συνέχεια του ρεπορτάζ της www.kathimerini.gr πατώντας εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages