ΣΤΑ ΟΡΙΑ ΤΟΥΣ ΟΙ Δ.ΕΥ.Α. ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ΛΟΓΩ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΟΥ ΚΟΣΤΟΥΣ - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Πέμπτη 19 Μαΐου 2022

ΣΤΑ ΟΡΙΑ ΤΟΥΣ ΟΙ Δ.ΕΥ.Α. ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ΛΟΓΩ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΟΥ ΚΟΣΤΟΥΣ


Νέο, απεγνωσμένο SOS απευθύνουν οι Δημοτικές Επιχειρήσεις Ύδρευσης και Αποχέτευσης της χώρας καθώς η ρήτρα αναπροσαρμογής στους λογαριασμούς ρεύματος έχει εκτινάξει το κόστος λειτουργίας τους και οι περισσότερες εξ αυτών κινδυνεύουν να «πνιγούν» στα χρέη με επιπτώσεις στη δημόσια υγεία και το περιβάλλον της χώρας. Από την αρχή της ενεργειακής κρίσης και λόγω των υπέρο
γκων αυξήσεων στους λογαριασμούς του ρεύματος, οι Δημοτικές Επιχειρήσεις Ύδρευσης – Αποχέτευσης (Δ.Ε.Υ.Α.) που παρέχουν καθαρό και υγιεινό νερό σε 5 εκ. πολίτες της χώρας μας, βρίσκονται κάτω από μεγάλη οικονομική πίεση. 
Η παραγωγή πόσιμου νερού και η επεξεργασία λυμάτων που είναι οι κύριες δραστηριότητες των Δ.Ε.Υ.Α. είναι πολύ ενεργοβόρες δραστηριότητες, και για τον λόγο αυτό το ενεργειακό κόστος των επιχειρήσεων από τον Αύγουστο του 2021 μέχρι σήμερα έχει διπλασιασθεί και δεν είναι πλέον διαχειρίσιμο. 
 Τα οριζόντια μέτρα και οι επιδοτήσεις στους λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος που μέχρι σήμερα έχουν ανακοινωθεί, όπως επανειλημμένα έχει τονίζει η Ένωση Δημοτικών Επιχειρήσεων Ύδρευσης και Αποχέτευσης, δεν επαρκούν και δεν έχουν αναδρομικότητα για τις Δ.Ε.Υ.Α. με αποτέλεσμα οι περισσότερες από αυτές κινδυνεύουν να «πνιγούν» στα χρέη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages