ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ- Η ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΠΟΛΗ ΤΟΥ ΟΜΗΡΟΥ ΜΕ ΑΜΦΙΘΕΑΤΡΙΚΗ ΘΕΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟΣ ΠΡΟΡΙΣΜΟΣ - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Κυριακή 29 Μαΐου 2022

ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ- Η ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΠΟΛΗ ΤΟΥ ΟΜΗΡΟΥ ΜΕ ΑΜΦΙΘΕΑΤΡΙΚΗ ΘΕΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟΣ ΠΡΟΡΙΣΜΟΣ


Όμορφος κόσμος με πανοραμικές εικόνες της ιστορικής πόλης του Ομήρου, την Κυπαρισσία όπως την αποτύπωσαν οι συνεργάτες μας φωτογράφοι της όποιος ευχαριστούμε θερμά.



ΓΙΑΤΙ ΞΕΧΩΡΙΖΕΙ Η ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΠΟΛΗ 

Παραθαλάσσια κωμόπολη με λιμάνι στη δυτική ακτογραμμή της Μεσσηνίας, η Κυπαρισσία, έδρα του Δήμου Τριφυλίας, προσφέρει όμορφη θέα στο βαθυγάλανο χρώμα του Ιονίου και το μαγευτικό ηλιοβασίλεμα.

Ο σύγχρονος οικισμός, η Κάτω Πόλη, συγκεντρώνει τη μεγαλύτερη κίνηση στην κεντρική πλατεία με το σιντριβάνι, τους φοίνικες, τα καφέ και τα εστιατόρια, καθώς και στην πολυσύχναστη παραλία της. Η Άνω (Παλαιά) Πόλη, διατηρητέος παραδοσιακός οικισμός, γοητεύει τους επισκέπτες με το κάστρο, τα παλαιά σπίτια και αρχοντικά, τις κρήνες, τις σκάλες και τα καλντερίμια.



Κατοικημένη από τους Προϊστορικούς Χρόνους, η Kυπαρισσία εξελίχθηκε σε σημαντικό κέντρο ως επίνειο της Αρχαίας Mεσσήνης. Στο λιμάνι της Κυπαρισσίας έχουν εντοπιστεί λείψανα αρχαίων λιμενικών εγκαταστάσεων, ενώ κοντά στο τουριστικό περίπτερο βρίσκεται πηγή που ταυτίζεται με την αρχαία πηγή Διονυσιάδα, την οποία, κατά τον Παυσανία, είχε δημιουργήσει ο Διόνυσος, χτυπώντας τη γη με το θύρσο του.

Κατά τους Βυζαντινούς Χρόνους η Κυπαρισσία ονομαζόταν Aρκαδιά, πιθανώς από τους πολλούς Aρκάδες που είχαν εγκατασταθεί εδώ.

ΦΩΤΟ ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΕΛΟΥΛΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages