Ο ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ ΦΑΡΟΣ ΣΕ ΝΗΣΙ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΠΛΕΟΝ ΜΝΗΜΕΙΟ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗΣ - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Πέμπτη 26 Μαΐου 2022

Ο ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ ΦΑΡΟΣ ΣΕ ΝΗΣΙ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΠΛΕΟΝ ΜΝΗΜΕΙΟ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗΣ

 


Όπως σημειώνει ο Δήμος Πύλου – Νέστορος, “ο Φάρος της Νήσου Σαπιέντζας είναι ένα μνημείο ιδιαίτερης αρχιτεκτονικής, με αξιόλογα τυπολογικά και μορφολογικά χαρακτηριστικά, είναι άμεσα συνδεδεμένο με την ιστορία της ναυσιπλοΐας της περιοχής και αποτελεί μοναδικό. Κατασκευάστηκε την περίοδο 1880-1885, στο νησιωτικό σύμπλεγμα των Μεσσηνιακών Οινουσσών κι έχει ανεγερθεί σε υψηλό σημείο της Νήσου Σαπιέντζας με καθηλωτική θέα.

Ο Δήμαρχος Πύλου – Νέστορος κ. Παναγιώτης Καρβέλας, σε δήλωσή του αναφέρει χαρακτηριστικά:

«Γίνεται πραγματικότητα ένα επί σειρά ετών αίτημα της Κοινωνίας της Μεθώνης, ύστερα από τις ενέργειες του Υπουργείου Πολιτισμού, του Δήμου Πύλου – Νέστορος, του Συλλόγου Φίλων Κάστρου Μεθώνης και της Κοινότητας Μεθώνης.

Εκφράζω τις θερμές μου ευχαριστίες στα στελέχη της Διεύθυνσης Νεότερων Μνημείων και Τεχνικών Έργων Δυτικής Ελλάδας, Πελοποννήσου και Νοτίου Ιονίου και του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού για τον χαρακτηρισμό του Φάρου της Νήσου Σαπιέντζας του Δήμου Πύλου – Νέστορος, ως νεότερο μνημείο.

Ως Δημοτική Αρχή, συνεπείς στις θέσεις μας και στο όραμά μας, κάνουμε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για τη διαφύλαξη, ανάδειξη και διάδοση της πολιτιστικής μας κληρονομιάς»”.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages