ΕΚΤΡΟΧΙΑΣΤΗΚΑΝ ΟΙ ΤΙΜΕΣ ΤΩΝ ΚΑΥΣΙΜΩΝ ΣΤΗ ΜΕΣΣΗΝΙΑ-ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΠΑΡΑΤΗΡΙΟΥΧΩΝ - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Πέμπτη 26 Μαΐου 2022

ΕΚΤΡΟΧΙΑΣΤΗΚΑΝ ΟΙ ΤΙΜΕΣ ΤΩΝ ΚΑΥΣΙΜΩΝ ΣΤΗ ΜΕΣΣΗΝΙΑ-ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΠΑΡΑΤΗΡΙΟΥΧΩΝ

 

ΠΕΤΑΞΑΝ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΑ 2,30 ΕΥΡΩ ΤΟ ΛΙΤΡΟ ΚΑΤΑ ΜΕΣΟ ΟΡΟ

Ιστορικό αρνητικό ρεκόρ για τις τιμές των καυσίμων στην Ελλάδα, οι οποίες μοιάζει να μην σταματούν πουθενά καθώς οι ανατιμήσεις διαδέχονται η μια, την άλλη. Η κατάσταση είναι οριακή πια, για καταναλωτές κυρίως, αλλά και πρατηριούχους οι οποίοι βλέπουν την κατανάλωση να μειώνεται και τις επιχειρήσεις τους να ακροβατούν στο… τεντωμένο σκοινί της επιβίωσης. 
«Είμαστε σε επίπεδα που δεν είχαμε ποτέ», είπε με νόημα παρεμβαίνοντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της τηλεόρασης Best ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Επαγγελματικών, Βιοτεχνικών και Εμπορικών Σωματείων (ΟΕΒΕΣ) Μεσσηνίας και γραμματέας των βενζινοπωλών του νομού, Γιώργος Καπερώνης, που περιέγραψε ανάγλυφα την κατάσταση, αναφερόμενος και στις πραγματικές ευθύνες.
 «Οι τιμές διαμορφώνονται από τα δύο διυλιστήρια, το κρατικό και τη Motor Oil και όχι από τα πρατήρια», εξήγησε ο κ. Καπερώνης καθώς πολλοί είναι εκείνοι που επιρρίπτουν ευθύνες στους ιδιοκτήτες των πρατηρίων που απέναντί τους, φαίνεται πως έχουν και το κράτος. 
«Ο νόμος που έχει ψηφιστεί και εφαρμόζεται για την κερδοσκοπία ή όχι των πρατηρίων είναι άδικος εντελώς, καθώς έχουν ορίσει ως μέτρο σύγκρισης το κέρδος που είχε κάθε πρατήριο στις 31 Αυγούστου 2021. Εκείνη την περίοδο κάποιο πρατήριο μπορεί να είχε πολύ χαμηλές τιμές, αυτό δε σημαίνει πως μπορεί να δουλεύει με το ίδιο κέρδος συνεχώς», τόνισε ο Γιώργος Καπερώνης, μιλώντας και για τα πρόστιμα που υπεβλήθησαν πρόσφατα.  «Τα έξοδα έχουν αυξηθεί και πρέπει να υπάρχει ένα κέρδος που θα δίνει τη δυνατότητα να συνεχίζουν τα πρατήρια να λειτουργούν. Πρέπει να αλλάξει η νομοθεσία. Εδώ έγινε έλεγχος σε πρατήριο που βρήκαν μια διαφορά στο κέρδος 0,008! Αν έναν μήνα δηλαδή είχε πωλήσει 50.000 λίτρα βενζίνη, μιλάμε για 400 ευρώ. Αυτό δεν είναι κερδοσκοπία για να επιβληθεί 5.000 ευρώ πρόστιμο», σημείωσε ο κ. Καπερώνης, που χαρακτήρισε επιτακτική την ανάγκη να μειωθεί ο Ειδικός Φόρος Κατανάλωσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages