ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ- ΜΑΝΩΛΗΣ ΜΑΚΑΡΗΣ: "ΤΟ ΠΑΡΘΕΝΟ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ ΚΑΙ Η ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΑΣΠΙΔΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΣΩΜΑ" - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Κυριακή 15 Μαΐου 2022

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ- ΜΑΝΩΛΗΣ ΜΑΚΑΡΗΣ: "ΤΟ ΠΑΡΘΕΝΟ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ ΚΑΙ Η ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΑΣΠΙΔΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΣΩΜΑ"

Σημαντικές αναφορές για τα οφέλη του ελαιολάδου στην καρδιά και η ωφέλεια στον οργανισμό έκανε ο υπεύθυνος της Καρδιολογικής κλινικής του νοσοκομείο Καλαμάτας και ομιλητής σε συνέδριο για το Ελαιόλαδο που έγινε πρόσφατα, κύριος Μανώλης Μάκαρης. 
Ο καταξιωμένος ιατρός μιλώντας στην ιστοσελίδα μας τόνισε ότι «Το παρθένο ελαιόλαδο, μπορεί να βελτιώσει περαιτέρω τα προστατευτικά για την καρδιά οφέλη της «καλής» χοληστερίνης, δηλαδή της υψηλής πυκνότητας λιπροπρωτεΐνης (HDL)». Σύμφωνα με τον καρδιολόγο του γενικού νοσοκομείου Καλαμάτας, κ. Μανώλη Μάκαρη, το ελαιόλαδο βοηθά το καρδιαγγειακό σύστημα, λόγω των πολυφαινολών που περιέχει. Όπως εξήγησε μιλώντας  ο κ. Μάκαρης, κλινικές μελέτες έδειξαν ότι οι ουσίες ελαιοκανθάλη και ελαιασίνη που εμπεριέχονται σε όλα τα ελαιόλαδα, είναι αποτελεσματικές στην πρόληψη των καρδιαγγειακών προβλημάτων.
 Το ελαιόλαδο δρα ως αντιθρομβωτικό φάρμακο, καθώς έχει αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες και αναστέλλει τα ένζυμα COX και LOX που προκαλούν τη διαδικασία συσσώρευσης αιμοπεταλίων και κατ’ επέκταση αναστέλλει τον σχηματισμό θρόμβων στα αγγεία όπως εξήγησε. Το γεγονός μάλιστα ότι η ολεοκανθάλη (oleocanthal) εμφανίζει παρόμοια αντιφλεγμονώδη δραστικότητα και προφίλ με αναλγητικά, όπως η ασπιρίνη, υποδηλώνει ότι ενδεχομένως η κατανάλωση ελαιόλαδου να μπορεί να μειώσει την ανάγκη για τη χρησιμοποίηση των κοινών αναλγητικών. 
Μάλιστα εξήγησε ότι μέχρι σήμερα οι περισσότεροι θάνατοι στη χώρα μας οφείλονται σε καρδιαγγειακές παθήσεις. Συνέστησε μάλιστα στους αναγνώστες μας να κάνω τουλάχιστον μία φορά το χρόνο τσεκάπ έτσι ώστε να έχω μια πρώτη εικόνα της υγείας του οργανισμού ενώ όσοι υποφέρουν από προβλήματα καρδιάς θα πρέπει να το κάνουν δύο φορές το χρόνο τουλάχιστον.
KYPARISSIA TV VIDEO: https://youtu.be/A99fv-KrT7M

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages