Τριφυλία: Τον Άγιο Αθανάσιο, Αρχιεπίσκοπο Χριστιανουπόλεως, τίμησαν σε Κυπαρισσία και Χριστιάνους-VIDEO - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Παρασκευή 17 Μαΐου 2024

Τριφυλία: Τον Άγιο Αθανάσιο, Αρχιεπίσκοπο Χριστιανουπόλεως, τίμησαν σε Κυπαρισσία και Χριστιάνους-VIDEO

 


Η μνήμη του Αγίου Αθανασίου Επισκόπου Χριστιανουπόλεως εορτάστηκε χθες και σήμερα σε Κυπαρισσία και Χριστιανούπολη.

Στην Κυπαρισσία

Με μεγάλη κατάνυξη παρουσία πιστών εορτάστηκε το απόγευμα της Κυπαρισσίας η μνήμη του Αγίου Αθανασίου Επισκόπου Χριστιανουπόλεως στον καθεδρικό φερώνυμο Ιερό Ναό στην Κυπαρισσία. Εκεί τελέστηκε πανηγυρικός εσπερινός χοροστατούντος του μητροπολίτη Τριφυλίας και Ολυμπίας κ. Χρυσοστόμου.

Συνοδεία της Φιλαρμονικής Κυπαρισσίας με τον μαέστρο Κώστα Κτενά πραγματοποιήθηκε στους δρόμους της πόης η καθιερωμένη λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος του εορτάζοντος Αγίου η οποία κατέληξε με την πομπή στην κεντρική πλατεία όπου ακούστηκαν δεήσεις.

Στον Αρχιερατικό Εσπερινό στην Κυπαρισσία βρέθηκε πλήθος κόσμου, φορέων αλλά και αυτοδιοικητικών παραγόντων για τους εορτασμούς

 

Στους Χριστιάνους

Με κατάνυξη εορτάστηκε η μνήμη του Αγίου Αθανασίου Επισκόπου Χριστιανουπόλεως, στη Χριστιανούπολη, ιστορικό τόπο της έδρας της Αρχιεπισκοπής Χριστιανουπόλεως, Τριφυλίας και Ολυμπίας με Επίσκοπο τον Άγιο Αθανάσιο. Σήμερα το πρωί, ανήμερα της εορτής, πιστοί από τη Χριστιανούπολη, τα Φιλιατρά, την Κυπαρισσία και γειτονικές τοπικές κοινότητες πήγαν στον εορτάζοντα Ιερό Ναό του Αγίου Αθανασίου, ανάβοντας ευλαβικά ένα κερί και προσκυνώντας την Ιερή Εικόνα. Μετά τον Όρθρο, τελέστηκε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία χοροστατούντος του Μητροπολίτη Τριφυλίας και Ολυμπίας κ. Χρυσόστομο, μετά του Ιερού Κλήρου και εκφωνήθηκε Θείο Κήρυγμα για τη ζωή και τη δράση του Αγίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages