¨Μπλόκο" από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή στο ΣΔΙΤ απορριμμάτων της Περιφέρειας Πελοποννήσου - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Κυριακή 19 Μαΐου 2024

¨Μπλόκο" από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή στο ΣΔΙΤ απορριμμάτων της Περιφέρειας Πελοποννήσου


 
«…η Γενική Διεύθυνση δεν μπορεί να προχωρήσει σε θετική απόφαση σχετικά με το έργο σε αυτό το στάδιο…» απαντά η Γενική Διεύθυνση Περιφερειακής Πολιτικής και Αστικής Ανάπτυξης της Ευρωπαϊκής Επιτρποής στην Περιφέρεια Πελοποννήσου σχετικά με το έργο της κεντρικής διαχείρισης απορριμμάτων με Σύμπραξη του Δημόσιου με τον Ιδιωτικό Τομέα (ΣΔΙΤ), αποκαλύπτει με ανακοίνωσή του ο υποψήφιος ευρωβουλευτής, Θανάσης Πετράκος, ο οποίος δίνει στη δημοσιότητα και το σχετικό έγγραφο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής…

Είναι η δεύτερη φορά που η Ευρωπαϊκή Επιτροπή βγάζει «κόκκινη κάρτα» και δεν εγκρίνει τη χρηματοδότηση του έργου με πόρους της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ο Θανάσης Πετράκος, επικεφαλής της Αγωνιστικής Συνεργασίας Πελοποννήσου στο προηγούμενο Περιφερειακό Συμβούλιο και υποψήφιος ευρωβουλευτής της «Ενωτικής Πρωτοβουλίας /Μέρα25- Ανατρεπτική Οικολογική Αριστερά» στη σχετική ανακοίνωσή του υπογραμμίζει μεταξύ άλλων  ότι «ένα είναι βέβαιο, ότι τον νέο εθνικό εργολάβο, την ΤΕΡΝΑ, θα την χρυσοπληρώσουν οι  Έλληνες πολίτες και  οι Πελοποννήσιοι δυο φορές. Για αυτό στις επερχόμενες Ευρωεκλογές  πρέπει να καταψηφίσουν τη κυβέρνηση και τα κόμματα που έχουν συμφωνήσει με αυτό το πανάκριβο και αντιπεριβαλοντικό έργο ΣΔΙΤ  και να υπερψηφίσουν «Ενωτική πρωτοβουλία, ΜέΡΑ25 | Ανατρεπτική Οικολογική Αριστερά».

Πιο συγκεκριμένα η ανακοίνωση του Θανάση Πετράκου έχει ως εξής: «Ηχηρό  χαστούκι στην κυβέρνηση και την Περιφερειακή Αρχή Πελοποννήσου  αλλά και σε όλους τους συμφωνούντες και χειροκροτητές του δήθεν πρωτοποριακού έργου της δήθεν «ολοκληρωμένης διαχείρισης των απορριμμάτων  με ΣΔΙΤ στην Πελοπόννησο» αποτελεί  και  η  νέα απάντηση της Γενικής Διεύθυνσης Περιφερειακής Πολιτικής και Αστικής Ανάπτυξης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή για μια ακόμη φορά λέει ότι ΔΕΝ μπορεί ακόμη να εγκρίνει την χρηματοδότηση του συγκεκριμένου και πολυδιαφημισμένου έργου. Ζητάει πρόσθετες διευκρινίσεις και ο  χρόνος υποβολής τους λήγει σε 10  ημέρες στις 27  Μαΐου 2024.

Συνεπώς συνελήφθησαν ψευδόμενοι για μια ακόμη φορά κυβέρνηση Περιφερειακή Αρχή  και ΦΟΣΔΑ. Επομένως οι τυχόν εκταμιεύσεις-χρηματοδότηση  που τυχόν έχουν γίνει μέχρι σήμερα από τον κρατικό προϋπολογισμό είναι παράνομες!!!

Γράφει το από 27  Μαρτίου έγγραφο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής το οποίο κρατούσαν μυστικό ότι « ….Μετά την ανάλυση από τις υπηρεσίες της Επιτροπής των πληροφοριών που παρέχονται στο έντυπο αίτησης και στα παραρτήματά του στο πλαίσιο του αιτήματος, η Γενική Διεύθυνση Περιφερειακής Πολιτικής και Αστικής Ανάπτυξης κατέληξε στο συμπέρασμα ότι θα εξακολουθούσαν να απαιτούνται πρόσθετες διευκρινίσεις σχετικά με το μεγάλο έργο. Ως εκ τούτου, η Γενική Διεύθυνση δεν μπορεί να προχωρήσει σε θετική απόφαση σχετικά με το έργο σε αυτό το στάδιο.

Όπως προβλέπεται στο άρθρο 102 παράγραφος 2 του κανονισμού (ΕΕ) αριθ. 1303/2013, η προθεσμία για την έγκριση του μεγάλου έργου διακόπτεται έως ότου υποβληθούν οι διευκρινίσεις στην Επιτροπή εντός δύο μηνών από την παραλαβή της παρούσας επιστολής…».

Για μια ακόμη φορά δικαιωθήκαμε στα όσα έχουμε  και έχω  καταγγείλει  από το 2011 και στο Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου  και στη Βουλή ,αλλά  και στα όσα είχε καταγγείλει και ο  πρώην  βουλευτής  του Μέρα 25 το 2021   το 2022 και το 2023 στη Βουλή.

Ένα είναι βέβαιο  ότι τον νέο εθνικό εργολάβο την ΤΕΡΝΑ θα την χρυσοπληρώσουν οι   Έλληνες πολίτες και  οι Πελοποννήσιοι δυο φορές . Για αυτό στις επερχόμενες Ευρωεκλογές  πρέπει  να καταψηφίσουν τη  κυβέρνηση και τα κόμματα που έχουν συμφωνήσει με αυτό το πανάκριβο και αντιπεριβαλοντικό  έργο ΣΔΙΤ  και να υπερψηφίσουν «Ενωτική πρωτοβουλία , ΜέΡΑ25 | Ανατρεπτική Οικολογική Αριστερά».

Γιατί εμείς είχαμε από την αρχή διαφωνήσει και καταγγείλει τη συγκεκριμένη επιλογή διαχείρισης των απορριμμάτων  αλλά και συνεχώς είμαστε στην πρώτη γραμμή του αγώνα να το αποτρέψουμε».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages