Επάρκεια αγαθών και τοπικών προιόντων στην αγορά για το Πάσχα - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Πέμπτη 1 Απριλίου 2010

Επάρκεια αγαθών και τοπικών προιόντων στην αγορά για το Πάσχα

ΕΠΑΡΚΕΙΑ αγαθών παρατηρείται στην αγορά της Τριφυλίας για το Πασχαλινό τραπέζι που φέτος λόγω της οικονομικής ύφεσης θα είναι λιγότερο πλούσιο αλλά χωρίς να απουσιάζουν τα εδέσματα για τις εορταστικές ημέρες. Αξίζει να αναφερθεί οτι οι τιμές των αμνοεριφίων στην τοπική αγορά κυμαίνονται σε ίδιες τιμές με πέρσι απο 9,50 εως 10 ευρώ το κιλό καθώς τα περισσότερα σφάγεια προέρχονται απο την περιοχή φέροντας τις αναγνωριστικές σφραγίδες απο τις αρμόδιες υπηρεσίες, ενώ η επάρκεια εμφανίζεται κυρίως σε συνοικιακά κρεοπωλεία.
Σύμφωνα με τους κρεοπώλες ο κόσμος προτιμά λιγότερα παράγωγα του κρέατος αλλα επιμένει να αγοράζει ακόμα και χοιρινό αλλά και μοσχαράκι γάλακτος για να συμπληρωθεί το εορταστικό τραπέζι τηρώντας το έθιμο για τα καλά. Επίσης σε οτι αφορά τα οπωροπολεία όπως μας δήλωσαν επαγγελματίες της περιοχής οι τιμές παραμένουν οι ίδιες με πέρσι ενώ ο κόσμος προτιμά να αγοράζει φρούτα εποχής αλλά όχι σε μεγάλες ποσότητες όπως παλιότερα και ιδίως κηπευτικά θερμοκηπίου αλλα και άλλα είδη. Εκτίμησή τους είναι ότι η τοπική παραγωγή επαρκεί για την κάλυψη της αγοράς δεδομένου ότι τα τοπικά προιόντα βρίσκονται ψηλά στις προτιμήσεις των καταναλωτών. Ιδια εικόνα εμφανίζεται και στην αγορά όπου οι τιμες παραγωγού είναι παραπάνω απο ικανοποιητικές για το κοινό, παρά το γεγονός ότι αγοράζουν μετρημένα πράγματα λόγω της έλλειψης ρευστού στην αγορά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages