Πάσχα Ελληνικό στην 'Αρκαδιά' και Φως Αναστάσιμο - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Κυριακή 4 Απριλίου 2010

Πάσχα Ελληνικό στην 'Αρκαδιά' και Φως Αναστάσιμο


4/4/2010
Με λαμπρότητα γιορτάζεται το Πάσχα σε όλη τη χώρα Την Ανάσταση του Θεανθρώπου γιορτάζουν οι χριστιανοί σε όλο τον κόσμο. Στην Ελλάδα το Πάσχα γιορτάζεται με πολύ καλό καιρό και με τον παραδοσιακό τρόπο: οβελίας, εδέσματα, κρασί, παραδοσιακή μουσική και «μάχες» για τον νικητή του αβγού βοηθούντοςκαι του ανοιξιάτικοιυ καιρού που επικρατεί στην περιοχή μας με την Πνευματική μας Ανάσταση να αποτελεί την μεγάλη ευχή της ημέρας.
Τα μεσάνυχτα εψάλη το Χριστός Ανέστη απο τους 4 Ιερούς Ναούς της πόλης μέσα απο εκθαμβωτικά πυροτεχνήματα και ευχές απο τον κόσμο που παρακολούθησε την τελετή της Ανάστασης. Εμείς πήγαμε στον Ναό της Ευαγγελίστριας-όπως όταν ήμασταν παιδιά- όπου μέσα σε ένα ενωτικό κλίμα η νύχτα έγινε μέρα συμβολίζοντας την καταρράκωση του Θανάτου και την Ανάσταση του Θεανθρώπου με το επίκαιρο μήνυμα της Πνευματικής μας αναγέννησης ενώ εκατοντάδες λαμπάδες κάνοντας με τους πιστούς το σχήμα του Τιμίου Σταυρού έψαλαν το τροπάριο της Ανάστασης.
Ανήμερα σήμερα Πάσχα Ελληνικό το πρωί εψάλη παρουσία του Μητροπολίτη Τριφυλίας και Ολυμπίας στον Μητροπολιτικό Ναό η Ακολουθία του Πάσχα με τις ευχές όλων να ενώνονται την άγια ημέρα ενω δεκάδες ψησταριές για τον παραδοσιακό οβελία στήθηκαν σε πολλές γειτονιές αλλά και τα χωριά όπου ηπ αράδοση παραμένει άσβεστη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages