Νέα ιστορική οντότητα ο Δήμος Τριφυλίας-Εκτακτα Δ.Σ. σε Φιλιατρά και Γαργαλιάνους - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Πέμπτη 29 Απριλίου 2010

Νέα ιστορική οντότητα ο Δήμος Τριφυλίας-Εκτακτα Δ.Σ. σε Φιλιατρά και Γαργαλιάνους

ΑΝΑΦΟΡΑ για την νέα χωροταξία του σχεδίου "Καλλικράτης" πραγματοποίησε σήμερα ο Δήμαρχος Κυπαρισσίας κ. Γιώργος Σαμπαζιώτης μιλώντας στα τοπικά μέσα ενημέρωσης. Αρχικά εξήγησε ότι "η άποψή μας είναι ότι το σχέδιο όπως υλοποιήθηκε, είναι σύμφωνο με την ομόφωνη απόφαση που έλαβε το Δ.Σ. Κυπαρισσίας σε συνεεδριάσή του για ενιαίο Δήμο Τριφυλίας παρότι έχουν αφαιρεθεί οι περιοχής του Δωρίου και της Χώρας" για να προσθέσει ότι "η πρόταση που εγκρίθηκε βασίζεται στο σκεπτικό του Δ.Σ. της πόλης μας και πιστεύω ότι η ενότητα που δημιουργείται αποτελεί ισχυρή οντότητα η οποία διαθέτει κοινά χαρακτηριστικά με κοινές ιστορικές αναφορές, κοινούς στόχους προόδου, κοινή γεωγραφία και ανατυξιακά στοιχεία βασισμένοι στο πλαίσιο ανάπτυξης των παραθαλάσιων ιδίως περιοχών κοντά στον Κυπαρισσιακό Κόλπο που αποτελεί σημείο αναφοράς υλοποιώντας με τις συνενώσεις μια δυνατή οντότητα που μπορεί με σχεδιασμό να ατενίσει το μέλλον που αφορά αναμφισβήτητα όλους τους Δήμους της Δυτικής Μεσσηνίας".
Ο κ. Σαμπαζιώτης σχετικά με τις αντιδράσεις που καταγράφονται συμπλήρωσε ότι "καταλαβαίνω ασφαλώς ότι το σχέδιο δημιουργεί προβλήματα και αντιδράσεις σε Φιλιατρά και Γαργαλιάνους δεδομένου ότι διαθέτουν παρόμοια δυναμική με την Κυπαρισσία και θέλουν να αποτελέσουν ένα ξεχωριστό Δήμο, ωστόσο εφοσον η πρόταση του αρμόδιου υπουργείου ισχύσει μπορούμε να βρούμε κοινά σημεία διεπαφής τα οποία θα μας ενώσουν με ανιδιοτελή κριτήρια ώστε να διοχετεύσουμε την ενέργειά μας και την αποφασιστικότητά μας ώστε να δημιουργήσουμε απο κοινού ένα ισχυρό ΔΗΜΟ με ισχυρό αναπτυξιακό προσανατολισμό και πόλο ανάπτυξης προς όφελος όλων των κατοίκων".
ΟΙ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ ΤΗΣ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ
Απο το μεσημέρι στα ΦΙΛΙΑΤΡΑ συνεδρίασε ατύπως παρουσία του Δημάρχου κ. Ξύγκα η διαπραταξιακή επιτροπή για τον Καλλικρατη όπου έγινε ενημέρωση όλων των αρχηγών των παρατάξεων για το σχέδιο Καλλιρκατης ενώ το βράδυ πραγματοποιήθηκε ΕΚΤΑΚΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΜΕ ΘΕΜΑ ΤΟ ΧΩΡΟΤΑΞΙΚΟ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚ. ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗΣ ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ στις 8.30 μ.μ.όπου το Σώμα επαναδιατύπωσε την απόφασή του για έδρα ενιαίου Δήμου με κινητοποιήσεις χωρίς να αποκλειονται νέες κινήσεις εκτός απο την παράσταση αυριο βράδυ στην ΤΕΔΚ Μεσσηνίας.
Στους ΓΑΡΓΑΛΙΑΝΟΥΣ το μεσημέρι συνεδρίασε η παράταξη του κ. Καλοφωλιά ενώ το βράδυ πραγματοποιήθηκε έκτακτο Δ.Σ. για το νέο χωροταξικό των Δήμων όπου υπάρχουν αντιδράσεις απο την πλευρά όλων των παρατάξεων. Σε επικοινωνία μαζί του ο Δήμαρχος της πόλης αποσαφήνισε ότι θα χαράξουμε την στρατηγική μας μετά την απόφαση του Δ.Σ. ενώ σε ερωτησή μας για φήμες περι παραίτησής του τόνισε ότι όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοικτά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages