Ψαλίδι σε επιδόματα και μισθούς των Ο.Τ.Α στο νομό - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Τετάρτη 7 Απριλίου 2010

Ψαλίδι σε επιδόματα και μισθούς των Ο.Τ.Α στο νομό

7/4/2010
ΨΑΛΙΔΙ σε επιδόματα και μισθούς σε αιρετούς και εργαζόμενους εφαρμόζεται στην Μεσσηνία μετά απο την ψήφιση του Νόμου στην Βουλή και ήδη ξεκίνησε η πρώτη εφαρμογή του μετά απο ευρεία σύσκεψη του Δήμου Καλαμάτας και των Νομικών Προσώπων του, με αντικείμενο την πιστή εφαρμογή της εισοδηματικής πολιτικής2010 και την περικοπή των αποδοχών. Σε όλο το Νομό θα ισχύσει ενιαία οικονομική πολιτική που εξαγγέλθηκε οπότε σύμφωνα με το νόμο και την ερμηνευτική εγκύκλιο θα γίνει:
1. Περικοπή 12 % στο μισθό και 30 % στα δώρα των εργαζομένων του Δήμου και των Ν.Π.Δ.Δ. (αφορά απο Φιλαρμονική μέχρι και τους Παιδικούςσταθμούς)
2. Περικοπή 7 % στο μισθό και 30 % στα δώρα στα Ν.Π.Ι.Δ. (ΔΕΥΑΚ για την Καλαμάτα και ΔΕΥΑΚΥ για την περίπτωση της Κυπαρισσίας, Επιτροπές και συνεδριάσεις )
3. Περικοπή 50 % στην αποζημίωση για συμμετοχή σε συνεδριάσεις συλλογικών οργάνων (Δημοτικό Συμβούλιο, Δημαρχιακή Επιτροπή και Διοικητικά Συμβούλια Ν.Π.Δ.Δ. και Ν.Π.Ι.Δ.) 4. Μειώσεις στις αποζημιώσεις Αιρετών (Περικοπή ενός μισθού, κατάργηση αυτοτελούς φορολόγησης κλπ)
Ο Δήμαρχος Καλαμάτας και Πρόεδρος της ΤΕΔΚ κ. Παν . Νίκας, εστίασε τις βαριές ποινές του νόμου σε περίπτωση παρέκκλισης και υπενθύμισε την πενταμελή επιτροπή (2 Νομικοί, Γ. Γραμματέας, Διευθύντρια Διοικητικού και Διευθύντρια Οικονομικού), που θα δίνει απαντήσεις σε ενδεχόμενα ερωτήματα για την εισοδηματική πολιτική / 2010. Το ίδιο θα ισχύσει και στους υπόλοιπους Δήμους του Νομού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages