STOP στην Μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων για δρόμο - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Σάββατο 24 Απριλίου 2010

STOP στην Μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων για δρόμο

Αρνητικά γνωμοδοτεί η Διεύθυνση Περιβάλλοντος της Νομαρχίας Μεσσηνίας για τη μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων του έργου βελτίωσης της επαρχιακής οδού Κυπαρισσία - Ραυτόπουλο. Η μελέτη για το συγκεκριμένο έργο πρόκειται να εξεταστεί στο Νομαρχιακό Συμβούλιο την ερχόμενη Τρίτη, προκειμένου το Σώμα να γνωμοδοτήσει.
Χαρακτηριστικά η διεύθυνση σημειώνει, σε ότι αφορά το σημαντικό αυτό έργο, ότι:
- Δε διαβιβάστηκαν με τη μελέτη: Η τελική έγκριση επέμβασης του Δασαρχείου Κυπαρισσίας για τις εκτάσεις που υπάγονται στις διατάξεις της δασικής νομοθεσίας. Στοιχεία εγκεκριμένης από την υπηρεσία συγκοινωνιακής μελέτης εφαρμογής πάνω στα οποία να βασίζονται οι προτεινόμενες παρεμβάσεις.
- Οι δαπάνες για τα έργα αποκατάστασης και προστασίας του περιβάλλοντος δεν παρουσιάζονται στον προϋπολογισμό του έργου.
- Δεν προτείνονται από τη μελέτη του έργου χώροι απόθεσης πλεοναζόντων υλικών, προϊόντων εκσκαφής και εργοταξιακών χώρων.
- Δεν παρουσιάζονται σε σχέδιο οι κόμβοι της οδού που αναγράφονται (ως απλή αναφορά) στο κείμενο της μελέτης.
- Στα σχέδια της οριζοντιογραφίας δεν παρουσιάζονται τα τεχνικά του έργου (γέφυρες, οχετοί) και οι προβλεπόμενοι κόμβοι της οδού.
- Δεν παρουσιάζεται ο τρόπος αποκατάστασης της κυκλοφορίας στις δασικές και αγροτικές οδούς που τέμνονται από την εν λόγω οδό.

Με πληροφορίες απο την 'Ελευθερία'

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages