Μαλλιά-κουβάρια στο Δ.Σ. Κυπαρισσίας για το Γ.Π.Σ. - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Πέμπτη 22 Απριλίου 2010

Μαλλιά-κουβάρια στο Δ.Σ. Κυπαρισσίας για το Γ.Π.Σ.

ΜΑΡΑΘΩΝΙΑ ήταν ξανά η συνεδρίαση του Δ.Σ. Κυπαρισσίας η οποία αποφασίστηκε ν συνεχιστεί την επόμενη εβδομάδα με αφορμή την παραλαβή της Β1 φάσης του Γενικού Πολεοδομικού σχεδίου-3η έκδοση με πολιτικές κορώνες απο την πλευρά της Αντιπολίτευσης η οποία ζητούσε αναβολή του θέματος εκθέτοντας όλο το σχέδιο σε μια έντονα φορτισμένη συνεδρίαση.
Κύριο αντικείμενο διαβούλευσης αποτέλεσε η Ζώνη προστασίας τους Ελαιώνα εκατέρωθεν του Εθνικού δρόμου προς Φιλιατρά σε μήκος περίπυο 3 χλμ. κοντά στις εγκαταστασεις του Βιολογικού καθαρισμού, καθώς η εγκύκλιος του ΥΠΕΧΩΔΕ προβλέπει ανάλογες ζώνες προστασίας. Αρχικά διευκρινίσεις για την περιοχή προστασίας ζήτησε ο κ .Σταθόπουλος σχετικά με τα ακίνητα της περιοχής προτείνοντας ένας χώρο ΒΙΟ.ΠΑ. ήπιας ανάπτυξης.
Ο μελετητής κ. Πολυζώης ανέλυσε το θέμα με τις προβλέψεις που καταγράφονται στο πόνημα της Γ έκδοσης σχετικά με την πρόσοψη επιχειρήσεων επι της Ε.Ο. όπου εκτός απο την προστασία της ελιας προβλέπει οικιστική ανάπτυξη με όρους εκτός σχεδίου δόμησης σε έκταση 4 στρ., ενώ η περιοχή που αναφέρεται στο σχέδιο αφορά νότια του Βιολογικού σε έκταση περίπου 400 στρ. Ο σύμβουλος της μειοψηφίας κ. Γιώργος Γκότσης διαφώνησε με το σχεδιασμό αιτιολογώντας ότι σε ζώνη 3 χλμ. δεν μπορούν να γίνουν επιχειρήσεις, ενώ ο κ. Μπακούρος ζήτησε να υπάρξει προστασία πάνω απο τα 300 μ. του άξονα του δρόμου και όχι λιγότερο.
Ο Παν. Τσίγγανος τάχθηκε υπερ της δημιουργίας Θεματικού Πάρκου υπενθυμίζοντας παλιότερα γεγονότα για τον Βιολογικό και την εμπλοκή του Συμβουλίου Επικρατείας, τονίζοντας ότι συμφωνεί για το θεματικό Πάρκο όχι ως μέτωπο στην Ε.Ο, προσθέτοντας ότι οφείλουμε να δούμε τις ανάγκες των μελλοντικών Δήμων με ζώνες ελέγχου προστατεύοντας την ποιότητα ζωής καθώς σήμερα οι συνθήκες δεν είναι ώριμες καταλήγοντας ότι ο περιορισμός των 200-300μ. ανατολικά καλύπτει τη σκοπιμότητα της μελέτης.
Ο Δήμαρχος κ. Σαμπαζιώτης τόνισε ότι "μπορεί να υπάρξει ζώνη προστασίας προς την πάραλία αλλά πρέπει να δούμε τους όρου δόμησης εντός της ζώνης κοντά στην περιοχή Natura 2000 όπου σύμφωνα με τους μελετητές υπάρχει η βάση για ήπιας μορφής τουριστική ανάπτυξη με 2ώροφες κατοικίες ενώ για τις επιχειρήσεις οι υφιστάμενες δεν θίγονται αρκεί το όριο να μην υπερβαίνει τα 250 μέτρα".
Ο κ. Γιαννόπουλος ζήτησε περιορισμό του Ελαιώνα πάνω απο τα 200μ. προτιμώντας τα κτίρια με αισθητικές παρεμβάσεις για εμπορική ανάπτυξη, ενώ ο κ. Μπακούρος επανέλαβε την απόσταση 300 μ. πάνω απο τον δρόμο ως ζώνη προστασίας. Ο Γρηγόρης Γκότσης επισήμανε ότι οι Εθνικοί δρόμοι θα αποτελούν παρελθόν σε λίγα χρόνια και επομένως δεν αξίζει να ασχοληθούμε με λεπτομέρειες, ενώ ο Σωτ. Τσίγγανος απο την ελλάσον μειοψηφία χαρακτήρισε την συζήτηση ως "σπέκουλα για ψηφοθηρικούς λόγους με παζάρια απο την πλευρά του Δημάρχου και πιέσεις" θεωρώντας κοντόφθλαμη την λογική που παρουσιάζεται για τις επόμενες γενιές, θεωρώντας ότι η Ευρωπαική προοπτική είναι οι επιχειρήσεις να φεύγουν απο το Κέντρο εμμένοντας στην αρχική πρόταση των μελετητών χωρίς παρατηρήσεις.
Ο Ζαχαρίας Κανελλόπουλος έθιξε το θέμα προστασίας του Περιβάλλοντος θεωρώντας ανήθικο να συζητείται ένα θέμα που έχει εξαντληθεί απο το Σώμα. Επικριτικός εμφανίστηκε ό κ. Πετρόπουλος που κοντραρίστηκε επι προσωπικού με τον κ. Δήμαρο ζητώντας αναβολή του θέματος και εμμένοντας στην αρχική θέση των μελετητών χωρίς τις τροποποιήσεις θεωρώντας ότι η πρόταση όφειλε να έρθει ολοκληρωμένη με βάση την αρχική πρόβλεψη της Β1 φάσης. Το θέμα λόγω περαίωσης του ωραρίου αφού είχε περάσει η ώρα αποφασίστηκε ομόφωνα να συνεχιστεί στην επομενη συνεδρίαση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages