Ημερίδα για τη Μελισσοκομία με υποσχέσεις... - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Δευτέρα 19 Απριλίου 2010

Ημερίδα για τη Μελισσοκομία με υποσχέσεις...

19/4/2010
ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ημερίδα με πολλαπλά μηνύματα πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 17 Απριλίου 2010 με θέμα «η Μελισσοκομία σήμερα και οι προοπτικές της» στις ανακαινισμένες εγκαταστάσεις του ΟΓΕΕΚΑ 'Δήμητρα' πρώην ΚΕΓΕ με πολλούς χαιρετισμούς- αν και οι περισσότεροι αποχώρησαν πριν απο την κύρια εισήγηση του διακεκριμένου Καθηγητή κ. Χαρισάνη για τις προοπτικές στον κλάδο- και υποσχέσεις αφού νωρίτερα οι εγκαταστάσεις αγιάστηκαν απο τον Μητροπολίτη Τριφυλίας- Ολυμπίας σε μια σεμνή τελετή.
Στους χαιρετισμούς του οι ομιλητές εστίασαν περισσότερο στην ανάγκη δημιουργίας επιμορφωτικών σεμιναρίων για την κατάκτηση της ορθής γεωργικής πρακτικής αλλά και την σημασία που αποδίδεται στον αναπτυσσόμενο κλάδο της μελισσοκομίας ο ο οποίος στην Τριφυλία γνωρίζει μεγάλη άνοδο καθώς νέοι παραγωγοί ασχολούνται με τον χώρο με θεαματικά αποτελέσματα και τυποποίηση του τελικού προιόντος. Ενδιαφέρον παρουσίασε η αναφορά την πρώην Προέδρου κα Μίκα Ιωαννίδου που ανακαίνισε και αναμόρφωσε τα εκπαιδευτικά προγράμματα για τους αγρότες, αλλά και την αναφορά του νυν Προέδρου για την ανάγκη πιστοποίησης επιμόρφωσης των αγροτών μας.
Φυσικά ο Καθηγητής Πανεπιστημίου κ .Χαρισάνης αναφέρθηκε στις προοπτικές του κλάδου ενώ η Πρόεδρος του Συλλόγου Γεωπόνων Τριφυλίας κα Μπέσσα εστίασε στην ανάγκη συλλογικής προσπάθειας για επίτευξη νέων στόχων. Παρά την ημερίδα που τελικά ήταν επιτυχής αίσθηση προκάλεσε το γεγονός ότι ΠΟΥΘΕΝΑ στο χώρο δεν υπήρχε μια μικρή έκθεση Μελιού απο παραγωγούς λες και η ημερίδα ήταν μια απλή εκδήλωση για δημόσιες σχέσεις. Φυσικά ημερίδα για το Μέλι χωρίς μέλι είναι θεωρούμε άκαιρη και άτονη....

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages