Διχασμένη η κοινωνία των Φιλιατρών για τους λαθρομετανάστες - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Σάββατο 10 Απριλίου 2010

Διχασμένη η κοινωνία των Φιλιατρών για τους λαθρομετανάστες

10/4/2010
Στο αυτόφορο οδηγήθηκε πρόσφατα ενάς 35χρονος αγρότης απο τα Φιλιατρά με την κατηγορία ότι απασχολούσε στο χωράφι του αλλοδαπούς εργάτες από την Σομαλία. Ο Π.Π. καταδικάστηκε σε 3μηνη φυλάκιση με αναστολή ενω στους 2 αλλοδαπούς εργάτες απο την Σομαλία επεβλήθη ποινή φυλάκισης 15 ημερών καθώς δεν είχαν τα απαραίτητα έγγραφα αλλα ούτε και άδεια εργασίας στην Ελλάδα.
Η καταδίκη προκάλεσε την έντονη αντίδραση του προέδρου του Αγροτικού Συλλόγου Φιλιατρών, Αριστοτέλη Καναβού ο οποίος σε δηλώσεις του αντιτίθεται στην σύλληψη και καταδίκη τόσο του συναδέλφου του αγρότη όσο και των αλλοδαπών εργατών και τονίζει ότι οι αλλοδαποί εργάτες είναι απαραίτητοι για τη συνέχιση των καλλιεργητικών εργασιών.
Οπως υποστηρίζει το γειτονικό filiatranews "Το πρόβλημα με τους αλλοδαπούς μετανάστες ......... φαίνεται να διχάζει την κοινωνία των Φιλιατρών δημιουργώντας δυο "στρατόπεδα". Τους αγρότες που τους θέλουν γιατί με αυτούς κάνουν την δουλειά τους στα χωράφια και παράγουν προϊόντα και από την άλλη την κοινωνία των Φιλιατρών όπου με ενοχλήσεις στην αστυνομία διαμαρτύρονται για την κατάσταση που επικρατεί στην πόλη η οποία τείνει να ξεφύγει από κάθε έλεγχο."
Το θέμα πήρε πρόσφατα διαστάσεις στο Δημοτικό συμβούλιο Φιλιατρών όπου αγρότες κατηγόρησαν την Δημοτική αρχή ότι υποκινεί την στάση που τηρεί η αστυνομία σχετικά με τους ελέγχους. Από την πλευρά τη αστυνομίας τονίζεται ότι ενεργεί σύμφωνα με τις διαμαρτυρίες κατοίκων των Φιλιατρών αλλά και θεσμικών παραγόντων της περιοχής οι οποίοι γίνονται αποδέκτες παραπόνων από πολίτες. Tελικά επειδή δεν καταλάβαμε παρότι ήμασταν παρών στην συνεδρίαση και ειπώθηκε ότι πολίτες είναι στα όρια της ανοχής. Οταν Ολοι θέλους τους λαθρομετανάστες, τελικά ποιοί υποκινούν διαμάχες στα Φιλιατρά;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages