Κέντρο Υποδοχής μεταναστών η Μεσσηνία; - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Δευτέρα 12 Απριλίου 2010

Κέντρο Υποδοχής μεταναστών η Μεσσηνία;

12/4/2010
Στον εισαγγελέα, που θα δώσει την οριστική απόφαση, οδηγούνται τελικά σήμερα οι 48 Κούρδοι και Ιρακινοί λαθρομετανάστες και οι 2 Ουκρανοί που φέρονται ως διακινητές.
Το πλοίο με τους λαθρομετανάστες ρυμουλκήθηκε απο Γαλλικό πλοίο τα ξημερώματα του Σαββάτουστο λιμάνι της Καλαμάτας, ενώ από νωρίς είχε ετοιμασθεί ο χώρος υποδοχής τους στις αποθήκες του Λιμενικού Ταμείου, όπου και παραμένουν.
Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο λιμενάρχης Καλαμάτας Αριστοτέλης Σαλβάνος, στις 11.00 το πρωί της Παρασκευής ο Θάλαμος Επιχειρήσεων του υπουργείου ειδοποίησε το Κεντρικό Λιμεναρχείο Καλαμάτας ότι ιστιοπλοϊκό σκάφος, μήκους 16 μέτρων, με 50 επιβαίνοντες ήταν ακυβέρνητο, λόγω μηχανικής βλάβης, 33 ναυτικά μίλια νότια της Μεθώνης.
Σκάφος του Λιμεναρχείου Πύλου με σκάφος του Κεντρικού Λιμεναρχείου Καλαμάτας, μαζί με το ρυμουλκό της Καλαμάτας, κατευθύνθηκαν στην περιοχή για να βοηθήσουν το ακυβέρνητο σκάφος. Οι καιρικές συνθήκες έξω από το Μεσσηνιακό κόλπο ήταν δυσμενείς και τα σκάφη του Λιμενικού με το ρυμουλκό αναγκάστηκαν να περιμένουν στη νήσο Βενέτικο μέχρι να βελτιωθούν. Τελικά, παραπλέον γαλλικό φορτηγό πλοίο ρυμούλκησε το ιστιοπλοϊκό σκάφος, το πήγε έως το ρυμουλκό της Καλαμάτας, το οποίο και το μετέφερε τα ξημερώματα στο λιμάνι της Καλαμάτας.
Στο σκάφος επέβαιναν 50 άτομα, εκ των οποίων 32 άνδρες, 7 γυναίκες και 11 παιδιά, κουρδικής και ιρακινής καταγωγής. Μεταξύ των 32 ανδρών είναι 2 Ουκρανοί, οι οποίοι υποδείχθηκαν ως τους διακινητές. Ο κ. Σαλβάνος επισήμανε ότι διενεργείται προανάκριση για να εξακριβωθεί η πορεία που ακολούθησε το ιστιοπλοϊκό στα ελληνικά ύδατα και αν υπάρχουν άλλοι συνεργάτες. Μέχρι στιγμής έχει διαπιστωθεί ότι το σκάφος ξεκίνησε το ταξίδι του πριν από 5 ημέρες από την Αττάλεια της Τουρκίας με προορισμό την Ιταλία. Παράλληλα, εξετάζεται η ταυτότητα του σκάφους, αφού οι διακινητές έχουν σβήσει τα χαρακτηριστικά του και το Λιμεναρχείο μπόρεσε να καταγράψει μόνο τον αριθμό μηχανής
.
Η φωτο απο το 'Θάρρος'

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages