Συγκίνησε η Ακολουθία των Επιταφίων με τη κορύφωση του Θείου Δράματος - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Σάββατο 3 Απριλίου 2010

Συγκίνησε η Ακολουθία των Επιταφίων με τη κορύφωση του Θείου Δράματος


3/4/2010
ΜΕ την πρέπουσα κατάνυξη οι πιστοί και επισκέπτες της πόλης παρακολούθησαν την Ακολουθία του Επιταφίου στους 4 Ιερούς Ναούς της Κυπαρισσίας που τις παλιές εποχές έκαναν κοινή πορεία όταν ο Πολεοδομικός ιστός της πόλης ήταν μικρότερος. Φέτος όπως προστάζει το έθιμο συγκεντρώθηκαν στην κεντρική πλατεία της πόλης οι Επιτάφιοι του Μητροπολιτικού Ναού Αγ. Αθανασίου και το Ι.Ν.Ευαγγελίστριας παρουσία πλήθος κόσμου όπου εψάλη το 'Αι γενεαί πάσαι'. Ο Μητροπολίτης Τριφυλίας-Ολυμπίας κ. Χρυσόστομος στο σύντομο λόγο του με ξεκάθαρη απλότητα αναφέρθηκε στο Θείο Δράμα αλλά και την προτροπή να ακολουθούμε τα βήματά του για να ανυψωθούμε πνευματικά.
Η Δημοτική Φιλαρμονική και φέτος έδωσε δυναμικό παρών σε μια τελετή που πραγματικά πλημμύρισε απο αισθήματα όσους την παρακολούθησαν ενώ στην κεντρική πλατεία παρέστησαν μεταξύ των επισήμων ο Νομάρχης Μεσσηνίας και Πρόεδρος της ΕΝΑΕ κ. Δράκος και οι εκπρόσωποι του Δήμου, αρχών και φορέων. Η περιφορά συνεχίστηκε στους κεντρικούς δρόμους της πόλης με κατάληξη στο Μητροπολιτικό Ναό. Σήμερα όμως η προσδοκία της Πνευματικής μας Ανάστασης θα έρθει και θα μας πλημμυρίσει με το Αναστάσιμο Φως του Κυρίου μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages