Πολιτικό άρωμα εκλογών στο Δ.Σ. Κυπαρισσίας για τους μιαθούς αιρετών και δημοτικών συμβούλων - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Τρίτη 13 Απριλίου 2010

Πολιτικό άρωμα εκλογών στο Δ.Σ. Κυπαρισσίας για τους μιαθούς αιρετών και δημοτικών συμβούλων

13/4/2010
ΜΕΓΑΛΕΣ διαστάσεις κινδύνεψε να πάρει η συζήτηση επι 2 ώρες της πρότασης ελλάσσονος μειοψηφίας στο Δ.Σ. Κυπαρισσίας για συμβολή στην οικονομική ανάσταση της χώρας που τελικά κατέληξε σε ένα άτυπο ψήφισμα , όταν η αρχική πρόταση του κ. Σωτήρη Τσίγγανου ήταν να μην αμείβονται οι δημοτικοί σύμβουλοι με τα παραστατικά αλλά και να υπάρξει μείωση 30-50% στα έξοδα παράστασης Δημάρχων, Αντιδημάρχων και Προέδρων συμβάλλοντας στον ανοικτό λογαριασμό για την διάσωση οικονομίας της χώρας μας. Ο κ. Σωτήρης Τσίγγανος τόνισε ότι δεν είναι Επαγγελματίας πολιτικός και οι θέσεις τους έχουν γνώμονα το κοινό συμφέρον και μόνον.
Ο κ. Δήμαρχος πρότεινε να καταθέτει στο λογαριασμό της Βουλής ποσά απο παραστατικά όποιος επιθυμεί, ενώ ο Αντιδήμαρχος κ. Γρηγ. Γκότσης ζήτησε να περικοπεί το 100% των αποδοχών υπο τον όρο ότι "οι υπεύθυνοι της οικονομικής κρίσης που έχουν το θράσος να ζητούν την διάσωση της χώρας οφείλουν να πληρώσουν εκείνοι πρώτοι για το υπέρογκο χρέος που δημιούργησαν στις Κυβερνήσεις τους". Εξήγησε ότι για την κρίση δεν ευθύνονται οι πολίτες αλλά οι πολιτικοί με τα συσσωρευμένα χρέη που δημιουργήθηκαν απο το 1980 και μετά με πολλά εκ. Ευρώ.
Ο κ. Πετρόπουλος απο την αντιπολίτευση συμφώνησε με την αρχική πρόταση του κ. Σωτ. Τσίγγανου ώστε να αποδειχθεί ποιοί πραγματικά ενδιαφέρονται για το καλό της πόλης αλλά πρότεινε ότι μπορεί να συμβεί κάτι ανάλογο υπο μορφή δωρεάς, ζητώντας ωστόσο απο το Σώμα να απαρνηθούν όλοι τις αποζημιώσεις δείχνοντας ότι δεν τους αφορούν. Επίσης προέβη σε αναφορά συγκεκριμένων πολιτικών προσώπων επι ΝΔ για την κρίση, ζητώντας όμως αργότερα συγνώμη για την πολιτικοποίηση του ζητήματος καταλήγοντας ότι το ηθικό δίδαγμα απο την πρόταση αποτελεί η ανάγκη στήριξη της χώρας μας. Ο κ. Κατασαργύρης ζήτησε τα χρήματα να οδεύσουν σε κοινό λογαριασμό συμφωνώντας για τις περικοπές αντιμισθίων των αιρετών, ενώ ο κ. Γκρίτζαλης επέμεινε τα χρήματα να αποδοθούν μόνο στο ταμείο του Δήμου.
Ο κ. Μπακούρος πρόσθεσε ότι ο "Καλλικράτης ζητά Δημάρχουν αποκλειστικής απασχόλησης ώστε να αμείβονται εκτελώντας αξιοπρεπώς εκτελώντας ανεπηρέαστα τα καθήκοντά τους ενώ αποτελεί αλήθεια ότι τα κόμματα εξασφάλισαν ήδη κρατική επιχορήγηση μέχρι το 2016 πολλών εκ. Ευρώ". Ο κ. Παν. Τσίγγανος συμπλήρωσε ότι "η κοινή γνώμη έχει λάβει ως δεδομένο την φράση Φέρτε πίσω τα Λεφτά και τελικά πρέπει να δούμε ποιοί ευθύονται για το χάλι διότι πέρα απο 10 οικογένειες πολιτικών απο τζάκι που έχουν οικονομική άνεση αρκετοί βουλευτές χρωστάνε ακόμα τα φυλλάδια που εξέδωσαν και επομένως δεν μπορούμε να αλλάξουμε τον Κώδικα Δήμων και Κοινοτήτων" υπογραμμίζοντας ότι το θέμα που ετέθη είναι συμβολικό αφού ένας Δήμος σώζεται απο την συνετή διαχείριση και όχι απο τα έξοδα παράστασης΄. Ο κ. Σωτ. Γιαννόπουλος συμφώνησε να κατατεθούν τα παραστατικά των δημοτικών συμβούλων που είναι παρών στις συνεδριάσεις ή να τα συμπληρώσουν όσοι δεν έρχονται, αλλά ήταν αρνητικός για τα έσοδα των αιρετών θεωρώντας λαικίστικη κάθε ανάλογη συζήτηση.
Ο κ. Σαμπαζιώτης αναφέρθηκε στην θεσμοθετημένη αμοιβή των αιρετών που καθιερώθηκε για την αξιοπρέπεια τους, τονίζοντας ότι το Δ.Σ. ειναι αναρμόδιο να αποφασίσει και ο καθένας μπορεί να πράξει μόνος του για την διάθεση των χρημάτων οπότε η πρόταση μπορει να κατατεθεί ως ψήφισμα με αφορμή την οικονομική κατάσταση της χώρας, ενώ ο κ. Γιαννόπουλος εστίασε στο γεγονός ότι η αντιμισθία είναι βοήθημα για όσους εργάζονται και ασχολούνται με την Τ.Α. Τελικά ο κ. Πετρόπουλος δήλωσε ότι παραχωρεί την αντιμισθία του, ο κ. Αγγελινάς συμφώνησε με τη πρόταση του Σωτ. Τσίγγανου, ο κ. Μπακούρος να καταθέσει όποιος επιθυμεί, ο κ. Κατσαργύρης να κατατεθεί στο Κράτος, ενώ η κα Αδαμοπούλου για το ψήφισμα δήλωσε λευκό θεωρώντας ότι η συνεδριαση ήταν χωρίς νόημα.
Φωτο αρχείου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages