Εκτροχιάστηκε η συζήτηση για την συλλογή πλαστικών θερμοκηπίων στο Δ.Σ. Φιλιατρών - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Παρασκευή 9 Απριλίου 2010

Εκτροχιάστηκε η συζήτηση για την συλλογή πλαστικών θερμοκηπίων στο Δ.Σ. Φιλιατρών

9/4/2010
ΜΕ προσωρινές αποχωρήσεις και..εκτροχιασμό της συζήτησης κινδύνεψε να στιγματιστεί η συνεδρίαση του Δ.Σ. Φιλιατρών σε προ ημερήσιας διάταξης θέμα για την υπογραφή Προγραμματικής σύμβασης για την αποκομιδή των πλαστικών θερμοκηπίων της περιφέρειάς μας. Οπως είχε τονίσει στην εισηγησή του ο Δήμαρχος κ. Ξύγκας "η σύμβαση ύψους 13.000 ευρώ συνολικά αφορά τους Δήμους Φιλιατρών, Γαργαλιάνων, Κυπαρισσίας και Αυλώνος για αποκομοδή πλαστικών, σωλήνων και χαμηλής κάλυψης μέσω της Αναπτυξιακής Μεσσηνίας με υποχρέωση εκ μέρους των παραγωγών να διατηρούν καθαρά τα πλαστικά". Ο κ. Σωτηρόπουλος απο την Αντιπολίτευση εξέφρασε τις επιφυλάξεις του για την σύμβαση υποστηρίζοντας ότι ιδιώτης θα έπαιρνε δωρεάν τα πλαστικά νάυλον, θεωρώντας ότι δεν απαιτείται προσωπικό για συλλογή και χρηματοδότηση εργολάβου για το έργο.
Απο την πλευρά του ο κ. Σαπέρας συμφώνησε με τον κ. Σωτηρόπουλο αλλά υποστήριξε ότι θα ψηφίσει την σύμβαση γιατί το πρόβλημα είναι σοβαρό και συμπλήρωσε ότι στην αρχική σύσκεψη δεν ετέθη οικονομικό θέμα. Ο κ. Ξύγκας απάντησε ότι η "προγραμματική σύμβαση είναι ολοκληρωμένη και η καλύτερη συμφέρουσα λύση για το Δήμο μας με 4 Δημάρχους της περιοχής ώστε να γίνει σωστή δουλειά και ο εργολάβος να συγκεντρώσει όλα τα υλικά λαμβάνοντας και ένα βοήθημα, ενώ για την τήρηση της υπάρχει πρόβλεψη για επιτροπή διευθέτησης και για αυτό τον λόγο οι 4 Δήμοι εξέτασαν την χρηματοοικονομική εξέλιξη του θέματος αλλά και την πιστοποίηση ότι τα πλαστικά θα οδεύσουν για ανακύκλωση".

Ο Πρόεδρος του Α.Σ. Φιλιατρών κ. Καναβός εξέφρασε αρχικά με άλλα μέλη του Συλλόγου διαφορετική άποψη "για την συμβολή της Αναπτυξιακής" ζητώντας να εξελιχθούν τα πράγματα ως έχουν με επαφές των παραγωγών με τον εργολάβο τονίζοντας ότι "θα μπορούσαν συνολικά να διατεθούν 3.000 ευρώ" τασσόμενος κατά της σύμβασης που υποκρύπτει σύμφωνα με τον ίδιον οικονομικά συμφέροντα. Μεταξύ των Ξύγκα και Καναβού ανέβηκε η ένταση όταν ο τελευταίος φέρεται να είπε ότι 'ο Δήμαρχος τόσα ξέρει, τόσα λέει' με αποτέλεσμα να τορπιλισθεί η συνεδρίαση και να διακοπεί σε κλίμα αντιπαραθέσεων, ενώ αρκετοί σύμβουλοι χαρακτήρισαν το θέμα πολιτικό. Οταν ηρέμησαν τα πνεύματα η συνεδρίαση επαναλήφθηκε όπου αρκετοί παραγωγοί ζήτησαν να διασφαλιστεί η συγκέντρωση όλου του υλικού απο τα θερμοκήπια με την ανακύκλωσή του, ζητώντας ως άνθρωποι του μόχθου τις απαιτούμενες εγγυήσεις έργου. Τελικά το θέμα τέθηκε σε ψηφοφορία όπου πέρασε κατά πλειοψηφία με 3 αρνητικές ψήφους μεταξύ αυτών του κ .Σωτηρόπουλου και Λίτσα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages