Ενίσχυση διαχείρισης απορριμμάτων με 1,5 εκατ.€ - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Τρίτη 14 Σεπτεμβρίου 2010

Ενίσχυση διαχείρισης απορριμμάτων με 1,5 εκατ.€

14/9/2010
Στον τομέα της διαχείρισης των απορριμμάτων θα διατεθεί μετά από πρόταση του Γενικού Γραμματέα της Περιφέρειας Πελοποννήσου κ. Φώτη Χατζημιχάλη το ποσό ύψους 1,5 εκατ.€, που θα διατεθεί στην Περιφέρεια από το Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη» (ΕΠΠΕΡΑΑ).
Η εκχώρηση του ανωτέρω ποσού αποφασίστηκε σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο ΥΠΕΚΑ υπό την προεδρία της υπουργού κας Τίνας Μπιρμπίλη και με τη συμμετοχή των Γενικών Γραμματέων των Περιφερειών, στελεχών του Υπουργείου και της Διαχειριστικής Αρχής, με αντικείμενο τον προσδιορισμό των αναγκών των Περιφερειών σε έργα περιβάλλοντος, τα οποία θα χρηματοδοτηθούν από πόρους του ΕΠΠΕΡΑΑ.
Σύμφωνα με την εισήγηση του Γενικού Γραμματέα της Περιφέρειας το ποσό του 1,5 εκατ. ευρώ θα διατεθεί για την ενίσχυση της ανακύκλωσης με την αγορά απορριμματοφόρων και κάδων για ανακυκλώσιμα υλικά. Ακόμη από πόρους ΕΠΠΕΡΑΑ θα προχωρήσει και η αποκατάσταση των ενεργών ΧΑΔΑ, στο πλαίσιο υλοποίησης του Περιφερειακού Σχεδιασμού, που θα εφαρμοστεί μόλις ολοκληρωθεί η διαδικασία γνωμοδότησης των αρμοδίων φορέων και έγκρισης από τα συναρμόδια υπουργεία, που βρίσκεται σε εξέλιξη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages