Δίκαιη η καπνοαπαγόρευση αλλά με...προβλήματα στη Τριφυλία - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Τρίτη 28 Σεπτεμβρίου 2010

Δίκαιη η καπνοαπαγόρευση αλλά με...προβλήματα στη Τριφυλία

ΜΠΟΡΕΙ να ξεκίνησε η απαγόρευση του καπνίσματος αλλά στις καφετέριες ακόμα φουμαρουν καθώς η προσαρμογή στο μέτρο που θέσπισε η Κυβερνηση εκπνέει τέλος Σεπτεμβίου, χωρίς όμως να αναησυχεί ιδιαίτερα τους θαμώνες των καταστημάτων και καφεεριών. Μέχρι φυσικά που εκτός απο τις συστάσεις πέσουν και ταπ ρώτα πρόστιμα. Μια βόλτα πάντως στην κεντρική πλατεία Κυπαρισσίας δείχνει οτι οι περισσότεροι καπνιστές και μη συμφωνούν με το μέτρο που θεσπίστηκε απο την Πολιτεία.
Η υπάλληλος του Καφέ Ονόρε στη κεντρική πλατεία Μαρία μας είπε ότι μέτρο είναι σωστό, θεωρώντας ότι πρέπει να ισχύει οτι η ελευθερία του νεός σταματά κεεί που αρχίζει η ελευθερία του άλλου προτείνοντας να υπάρχει μέτρο περισσότερο σε εκείνους που ενοχλούνται απο το κάπνισμα των διπλανών τους, καταλήγοντας ότι είναι δίκαιο αυτό που έγινε ώστε να υπάρχει σεβασμός ο ένας στον άλλον.
Ο κ. Μιχαλαρέας είπε ότι πρέπει να δώσουμε τιμής ένεκεν σε εκείνους που το ψήφισαν ώστε να βάλουν και αυστηρούς νόμους καθώς το τσιγάρο βοηθάει την τσέπη μας αλλά περισσότερο την υγεία μας, ενώ ο κ. Νίκος είπε ότι το μέτρο είναι δίκαιο, ενώ ο κ. Λάκης Στεφανής είπε ότι μεχρι τώρα δεν έχουμε αντιδράσεις ενώ επισήμανε ότι τα καταστήματα εστίασης έχουν λάβει την σχετική εγκύκλιο και πρέπει να υπάρξει ο απαιτούμενος χρόνος προσαρμογής αλλά φοβάται ότι θα υπάρξει πτώση τζίρου στα καφέ καθώς πολλοί θα προτιμήσουν να μείνουν σπίτι τους.
Ο κ. Δημήτρης Στρατικόπουλος επέμεινε οτι είναι δύσκολο να εφαρμοστεί η εξαγγελία αλλά όλοι γνωριζουν τις βλαβερές συνέπειες του καπνίσματος και είναι σωστό που θεσπίστηκε για τους κλειστούς χώρους, ενώ ο κ. Δήμος Χριστόπουλος είπε ότι η απαγόρευση δεν θα ισχύσει παντού αφού ο Ελληνας είναι απο την φύση του καφενόβιος προτείνοντας να υπάρχει ειδικός χώρος για καπνιστές. Τέλος ο κ. Νίκος Μπούκαλης σημείωσε ότι η καπνοαπαγόρευση θα σημάνει μείωση εσόδων για τα καφέ και φυσικά με την πτώση τζίρου θα ξεκινήσουν και άλλα προβλήματα, εκτιμώντας ότι πρέπει να υπάρξει μέτρο για...το μέτρο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages