Αποκλειστικές δηλώσεις Θεόδωρου Σαπέρα για τα δημοτικά των Φιλιατρών- Δεν χωρούν σε ένα τόπο αντιπαλότητες και μικρότητες - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Δευτέρα 27 Σεπτεμβρίου 2010

Αποκλειστικές δηλώσεις Θεόδωρου Σαπέρα για τα δημοτικά των Φιλιατρών- Δεν χωρούν σε ένα τόπο αντιπαλότητες και μικρότητες

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΕΣ δηλώσεις για τις εξελίξεις στο Δήμο Φιλιατρών παραχώρησε στον 936 ο επικεφαλής της ελάσσονος μειοψηφίας κ. Θεόδωρος Σαπέρας σχολιάζοντας τις πρόσφατες εξελίξεις στην περιοχή. Πιο αναλυτικά οι ερωτήσεις και απαντήσεις που δόθηκαν είναι:
Ερώτηση: Κύριε Σαπέρα . Τελειώνει η θητεία του τελευταίου Δημάρχου Φιλιατρών, του κου Ξύγκα … Θυμόμαστε όλοι τις σκληρές επιθέσεις σας . Σα μέλος του Δημοτικού Συμβουλίου τον κατακεραυνώνατε διαρκώς . Τι λέτε τώρα ....σας καλώ να κάνετε μια αυτοκριτική . Υπήρξατε δίκαιος μαζί του... και σε τελευταία ανάλυση ακόμα κι αν δεχθούμε πως ήταν κακός Δήμαρχος μήπως ισχύει και εδώ το παπούτσι απ' τον τόπο σου κι ας είν' και μπαλωμένο?
Απάντηση: Θα σου πω κάτι... πρόσφατα μου είπε: «Όταν αδικείς, όταν τα πλούτη σου είναι προϊόν απάτης δεν τα χαίρεσαι. Έρχεται κάποια ανώτερη δύναμη, που κάποιοι την λένε Θεό, κάποιοι άλλοι θαύμα ή θεία δίκη ή όπως αλλιώς θέλει ο καθένας δεν ξέρω (εγώ πάντως πιστεύω ότι είναι μια δύναμη που ενεργεί κατά τέτοιον τρόπο πάνω σου, που σε αναγκάζει να φερθείς κατά συγκεκριμένο τρόπο), ώστε, δεν σου επιτρέπει να τα χαρείς. Κάτι θα συμβεί, και θα πληρώσεις το βαρύ τίμημα των πράξεών σου….» μου φάνηκε ειλικρινής.
Πιστεύω ότι ίσως είναι από τα golden boys της Δεξιάς!!!
Πετυχημένος επαγγελματίας, ζηλευτός οικογενειάρχης, επιστήμονας, με κοινωνικότητα και πολύ ανεπτυγμένο IQ!!!!
Στο ερώτημά σας αν πέτυχε σαν Δήμαρχος θα απαντούσα ‘ότι 8 χρόνια στο κουμάντο της πόλης, είχε πιστεύω αναμφίβολα, θετικό πρόσημο ο απολογισμός του!!
Και το σημαντικό είναι, ότι πολλοί μπορούν να πουν πολλά. Και να έχουν δίκιο!! Και θετικά και αρνητικά!! Ένα όμως δεν μπορούν να αμφισβητήσουν!!! Ότι ο Άλκης έχει εμπιστοσύνη στον εαυτό του και στις δυνάμεις του ... έχει , τσαμπουκά!!! Και όταν σου μιλάει σε κοιτά ίσα, κατευθείαν στα μάτια!!!
Για όσους μπορούν και καταλαβαίνουν την γλώσσα των χεριών, την γλώσσα των αισθημάτων, μπορούν να καταλάβουν πολλά!!! Μπορούν να καταλάβουν τι ακριβώς σημαίνει αυτό!
Τον ξέρω από παλιά, από μαθητή! Ήταν πάντα ξεχωριστός! Πάντα οξυδερκής και αγωνιστής! Δεν τα παράτησε ποτέ! Αγωνίστηκε για όλους και για όλα! Ακόμα και τότε που φαινόντουσαν όλα χαμένα, ακόμα και τότε που φαινότανε πως δεν υπήρχε ελπίδα καμία!
Και πάντα τα κατάφερνε! Άλλοτε πολύ μελωδικά, άλλοτε πάλι, πολύ δυναμικά, μα ποτέ ρίψασπις, ποτέ επαίτης και ζήτουλας! Πάντοτε με περηφάνια εισέπραττε την επιβεβαίωση της δικής του αδάμαστης θέλησης……
Τι και αν πήραμε τον δρόμο σε αντίθετη κατεύθυνση. Δεν έχει καμία σημασία. Είχαμε και έχουμε διαφορές. Σχεδόν πάντα, διαφωνούσα μαζί του. Όμως πάντα τον σεβόμουν! Δεν σου άφηνε ποτέ περιθώριο να πράξεις κάτι διαφορετικό!
Είναι, πράγμα σπάνιο βέβαια, προϊόν της δικής του συμπεριφοράς, ο σεβασμός που τρέφω στο πρόσωπό του και όχι αποτέλεσμα της δικής μου θέλησης ή ευγένειας. Είναι κάτι που αναγκάζεσαι να το κάνεις, μόνο όταν συναντάς στο διάβα σου προσωπικότητες!! Και μια τέτοια προσωπικότητα είναι ο Άλκης ο Ξύγκας!!
Ο Άλκης της διπλανής πόρτας!! Ο πιο προσιτός απ΄ όλους τους δημάρχους… που η καθημερινότητα, όχι μόνο δεν τον έφθειρε, αλλά απέδειξε πως όταν κάποιος έχει προσωπικότητα, δεν έχει ανάγκη να το παίξει «μούρη» για να έχει αυξημένο πρεστίζ, αλλά το έχει σε κάθε περίπτωση…. Η απόσταση από τα γεγονότα και η σύγκριση, θα αποδείξει και σε αυτούς, που σήμερα διαφωνούν με την άποψή μου, την ορθότητά της…
Γι΄ αυτό πιστεύω, ότι οι αντιπαλότητες και οι μικρότητες δεν μπορούν και δεν πρέπει να στερήσουν τον τόπο από συμπολίτες που για το μόνο που αγωνιούν και σκέπτονται, είναι πως θα απαντήσουν στα ερωτήματα των παιδιών, σε πιο περιβάλλον τους έχουμε ετοιμάσει να ξεδιπλώσουν τις δικές τους χάρες και αρετές…
Με δεδομένο λοιπόν τον πολιτικό χώρο στο οποίο κινείται και εξ αυτού του λόγου, την κατεύθυνση των ιδεών του, μπορούμε να πούμε ότι αποτελεί ένα χαρισματικό άτομο, που οφείλουμε να του αναγνωρίσουμε το δικαίωνα να έχει αυξημένη ευθύνη και βαρύτητα ο λόγος του για τα διαδραματιζόμενα στην πόλη καθώς και τα μελλούμενα να συμβούν!!!
Εύχομαι στον Άλκη τον Ξύγκα πολλές επιτυχίες στην συνέχεια της ζωής του και παρά τις διαφωνίες μας και διαφορές μας σε πάρα πολλά θέματα και ζητήματα, οι οποίες παραμένουν αναλλοίωτες στο διάβα του χρόνου, να έχει μια λαμπρή διαδρομή και θητεία, σε όποιο μετερίζι και αν το απαιτήσουν οι ανάγκες του τόπου!!!
Λέω τα παραπάνω μετά την απόφαση του κ. Ξύγκα να μην κατέβει ξανά υποψήφιος, διεκδικώντας να εκπροσωπήσει εκ νέου τους συμπολίτες μας, καθώς και την δική μου απόφαση περί αποχής που έχω λάβει από το καλοκαίρι….
Ακόμη λέω τα παραπάνω, επειδή πιστεύω, ότι ο κόσμος μας θα ήταν καλύτερος, αν καταφέρναμε να ξεπεράσουμε τους λόγους που μας αναγκάζουν, να μην εκφράζουμε δημόσια κάτι που πιστεύουμε, φοβούμενοι την ερμηνεία που θα δώσουν κάποιοι, κενοί περιεχομένου τύποι.
Ξέρετε εγώ πιστεύω ότι η αναγνώριση και τα εύσημα ανήκουν στην ζωή. Θα ήθελα για παράδειγμα και τα καλά και τα κακά που έχουν να μου καταλογίσουν να τα πουν τώρα και όχι μετά θάνατο… Μισώ τους επικήδειους…
Σε ευχαριστώ που μου έδωσες την δυνατότητα να πω, αυτά που πιστεύω, ιδιαίτερα τώρα, που τελείωσαν οι υποψηφιότητες και τα υπόλοιπα, γιατί κάποιοι, που θεωρούν είδηση οτιδήποτε είναι κακό, αρνητικό, θα έσπευδαν να αποδώσουν δόλο και σκοπιμότητα σε αυτή την κατάθεση ψυχής που σας έκανα! Σας ευχαριστώ και πάλι!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages