Οργή στην Τριφυλία για ενδεχόμενο κατάργησης της Διεύθυνσης Γεωργίας - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Τετάρτη 22 Σεπτεμβρίου 2010

Οργή στην Τριφυλία για ενδεχόμενο κατάργησης της Διεύθυνσης Γεωργίας

ΟΡΓΙΣΜΕΝΕΣ είναι οι πρώτες αντιδράσεις απο τους Τριφύλιους και τους υποψήφιους Δημάρχους για το ενδεχόμενο κατάργησης της Διεύθυνσης Αγροτικής ανάπτυξης στο νομοσχέδιο που τελεί υπο διαβούλευση για τις συγχωνεύσεις οργανισμών.
Πιο αναλυτικά ο υποψήφιος Δήμαρχος Τριφυλίας με το συνδυασμό «Τριφυλία – Ισόρροπη Ανάπτυξη» Κώστας Κόλλιας, σχετικά με την πρόθεση της κυβέρνησης να καταργήσει τη Διεύθυνση Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Τριφυλίας, ανακοίνωσε:
"Οργή και αγανάκτηση προκαλεί η εκδηλωθείσα πρόθεση της κυβέρνησης να καταργήσει τη Διεύθυνση Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Τριφυλίας. Υποδηλώνει παντελή άγνοια των δεδομένων και εκφράζει την περιφρόνηση στον αγροτικό πληθυσμό του τόπου μας αφού είναι γνωστό ότι η Τριφυλία είναι αγροτομάνα. Μια τέτοια πρόθεση μας βρίσκει κατηγορηματικά και αγωνιστικά αντίθετους. Θα επανέλθουμε στο θέμα με αναλυτικότερη ανακοίνωση και συγκεκριμένο σχέδιο αντίδρασης."
Ο υποψήφιος κ. Δημήτρης Σωτηρόπουλος αναφέρει στην ανακοίνωση που εξεδωσε ότι:
"Μετά την δημοσίευση για διαβούλευση του προεδρικού διατάγματος για τον οργανισμό της Περιφέρειας Πελοποννήσου, με έκπληξη διαπιστώνουμε ότι δεν αναφέρεται πουθενά η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Τριφυλίας.
Καταργείται δηλαδή η Διεύθυνση Γεωργίας Τριφυλίας και παραμένει η διεύθυνση της Καλαμάτας για ολόκληρο τον νομό. Αυτό είναι αδιανόητο και υποβαθμίζει την περιοχή μας.
Δεν είναι δυνατόν να καταργείται μια τέτοια υπηρεσία που είναι υπόδειγμα πανελλαδικά στην παροχή υπηρεσιών, υψηλού μάλιστα επιπέδου προς τους αγρότες της Τριφυλίας και όχι μόνο και με εξαγωγή τεχνογνωσίας ακόμα και στο εξωτερικό. Πώς είναι δυνατόν να καταργηθεί η Διεύθυνση Γεωργίας Τριφυλίας, όταν η Τριφυλία, (ως νέος Δήμος πλέον) είναι ο πρώτος σε αγροτική παραγωγή δήμος στην Ελλάδα;"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages