Σύσκεψη Γκούμα στο Νοσοκομείο Κυπαρισσίας και εξαγγελία για λυόμενο βαρέος τύπου - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Δευτέρα 20 Σεπτεμβρίου 2010

Σύσκεψη Γκούμα στο Νοσοκομείο Κυπαρισσίας και εξαγγελία για λυόμενο βαρέος τύπου

ΕΠΙΣΚΕΨΗ στο Νοσοομείο Κυπαρισσίας και στο ΚΑΦΚΑ Φιλιατρών πραγματοποίησε ο Διοικητής της 6ης Υπερπεριφέρειας Υγείας Παναγιώτης Γκούμας ο οποίος έδωσε το στίγμα των προθέσεών του για καλύτερη παροχή υγείας αλλά άκουσε και τα προβλήματα του νοσηλευτικού, ιατρικού προσωπικού καθώς και τις ευπάθειες του συστήματος υγείας.
Ο κ. Γκούμας στη σύσκεψη ενημερώθηκε απο τον Διοικητή κ. Μπόζο για την αναβάμθιση των διοικητικών υπηρεσιών, την κτιριακή κατάσταση του Κέντρου υγείας Φιλιατρών, την Μονάδα τεχνητού νεφρού Κυπαρισσίας θεωρώντας ότι βαρύτητα θα δοθεί στην πρόταση του διοικητή για ίδρυση μονάδας ΕΚΑΒ στα Φιλιατρά που θα καλύπτει μεγάλο μέρος της νότιας Μεσσηνίας, αλλά και την επιτάχυνση των διαδικασιών για πρόσληψη προσωπικού.
Σε δηλώσεις του αμέσως μετά ο Διοικητής της 6ης ΥΠΕ κ. Γκούμας εκτίμησε ότι ήταν σημαντική η παρουσία όλων των εκπροσώπων του Νοσοκομείου και συντονιστών απο τα Κέντρα υγείας όπου ήρθαν για τα Φιλιατρά ο κ. Σωτηρόπουλος και απο τους Γαργαλιάνους ο κ. Κατσίβελας, ανακοινώνοντας ότι εντός των ημερών θα γίνει η προμήθεια ενός βαρέος τύπου οίκημα για την στέγαση των διοικητικών υπηρεσιών στον προαύλιο χώρο του Ιδρύματος καθώς έχει εξασφαλισμένη χρηματοδότηση απο το υπουργείο, ενώ επέμεινε στο γεγονός ότι το Νοσοκομείο διαχειρίζεται περισσότερα απο 15.000 επείγοντας περιστατικά ετησίως ενώ το επισκέπτονται περισσότερο απο 100.000 κόσμος ετησίως.
Ο Διοικητής κ. Παν. Μπόζος επισήμανε ότι η σύσκεψη ήταν επικοδομητική και συνέχισε λέγοντας ότι η απόφαση για το λυόμενο βαρέος τύπου είναι ειλλημένη ενώ δόθηκαν προτεραιότητες για την παροχή καλύτερων υπηρεσιών υγείας, ενώ απαντώντας σε ερώτηησ του Ράδιο 936 αν με τον επικείμενο Καλλικράτη στο χώρο της υγείας κινδυνεύσει το Ιδρυμα, ξεκαθάρισε ότι αυτό ανήκει στη σφαίρα της φαντασίας καθώς όχι μόνο θα υποβαθμιστεί αλλά θα αναβαθμίζεται στα πλαίσια των δυνατοτήτων του που είναι αυξημένες, ενώ κατέληξε λέγοντας ότι θα επιμείνει σε προσλήεις νοσηλευτικού προσωπικού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages