Εκπλήξεις στις κάλπες του Νοεμβρίου! - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Κυριακή 12 Σεπτεμβρίου 2010

Εκπλήξεις στις κάλπες του Νοεμβρίου!

12/9/2010
Προβάδισμα ΠΑΣΟΚ, συσπείρωση γύρω από τα δύο μεγάλα κόμματα και επιλογή υποψηφίου στις αυτοδιοικητικές εκλογές με κριτήριο τα προσωπικά του χαρακτηριστικά, δείχνει πανελλαδική δημοσκόπηση της Κάπα Research που πραγματοποιήθηκε 8 και 9 Σεπτεμβρίου για Το Βήμα. Ειδικότερα, το ΠΑΣΟΚ είναι μπροστά με 7,8% και συγκεντρώνει 29,1% έναντι 21,3% της ΝΔ, 7,7% του ΚΚΕ, 4,55% του ΛΑΟΣ και 2,6% του ΣΥΡΙΖΑ.
Οι ψηφοφόροι αρχίζουν και πάλι να συσπειρώνονται γύρω από τα δύο μεγάλα κόμματα, τα οποία συγκεντρώνουν για πρώτη φορά μετά τις εκλογές, ποσοστό άνω του 50%, αν και η αδιευκρίνιστη ψήφος παραμένει σε ιδιαίτερα υψηλά επίπεδα (28,7%).
Το 50,9% δηλώνει ότι θα πρέπει να σταματήσει η ΝΔ τη μάχη κατά του μνημονίου, ενώ το 39,1% εξακολουθεί να πιστεύει ότι η μάχη αυτή θα πρέπει να συνεχιστεί.
Οι συμμετέχοντες στη δημοσκόπηση θεωρούν ότι ο ανασχηματισμός ήταν μια ρύθμιση των εσωκομματικών ισορροπιών (65,6%), ότι ο πρωθυπουργός επέδειξε τάσεις συμβιβασμού (51,3%) και ότι δεν σηματοδοτεί ισχυροποίηση της κυβέρνησης για την καλύτερη αντιμετώπιση της κρίσης (53%).
Για τις αυτοδιοικητικές εκλογές, το 71,7% επιλέγει υποψήφιο με κριτήριο τα προσωπικά χαρακτηριστικά του, ενώ το 19,5% με κριτήριο την αντίθεση του στο μνημόνιο.
Η δημοσκόπηση της Marc για το Εθνος της Κυριακής δείχνει ότι οι μάχες για τους δήμους της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης και τις περιφέρειες Αττικής και Κεντρικής Μακεδονίας θα κριθούν στον δεύτερο γύρο.
Ειδικότερα, για τον δήμο της Αθήνας, στο ερώτημα ποιον υποψήφιο θα ψήφιζαν οι δημότες αν γίνονταν σήμερα εκλογές, το 31% δηλώνει ότι θα ψήφιζε τον σημερινό δήμαρχο Ν. Κακλαμάνη και το 28,5% τον Γ. Καμίνη. Τη δεύτερη Κυριακή των εκλογών ο κ. Κακλαμάνης αποσπά το 38,9% των ψήφων και ο κ. Καμίνης το 34,5%, με ένα 5,1% αναποφάσιστων και το 14,3% να υποστηρίζει ότι δεν θα ψηφίσει.
Για τον δήμο της Θεσσαλονίκης, στον πρώτο γύρο των εκλογών ο Κ. Γκιουλέκας φαίνεται να συγκεντρώνει το 37,3% των ψήφων και ο Γ. Μπουτάρης το 34,5%. Στον δεύτερο γύρο ο Γ. Μπουτάρης φαίνεται να καταγράφει ένα ποσοστό της τάξης του 42,7% και ο Κώστας Γκιουλέκας να βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής πίσω του με 42,1%.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages